Ο χρυσός και το ασήμι σημειώνουν άνοδο υψηλότερα στη συνεδρία της Ευρώπης

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι σημειώνουν άνοδο υψηλότερα στη συνεδρία της Ευρώπης με το κίτρινο μέταλλο να διαπραγματεύεται 0,34% ανοδικά στα 1743 δολάρια /oz. Το ασήμι κερδίζει 0,60% και διαπραγματεύεται στα 25,31 $/ οz σπάζοντας το επίπεδο αντίστασης των 25,20 $ / oz στο ημερήσιο γράφημα.

Οι δείκτες στην περιοχή της Ασίας διαπραγματεύθηκαν ανάμεικτα, το ASX (+1,02%) και το Shanghai Composite (+0,14%) είχαν καλή απόδοση, ενώ το Nikkei 225 διαπραγματεύτηκε λίγο κάτω.

Στον χώρο του συναλλάγματος, το NZD / USD και το AUD / USD διαπραγματεύτηκαν καλά με το NZD να κινείται 0,30% σε θετική κατεύθυνση και το δείκτη δολαρίου (0,06%) να διαπραγματεύεται ελαφρώς χαμηλότερα τη νύχτα. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός είναι 0,43% πάνω και το WTI πέφτει 0,64%.

Εξετάζοντας τις ειδήσεις, οι γερμανικές παραγγελίες εργοστασίων για τον Φεβρουάριο σημείωσαν αύξηση + 1,2% σε ένα μήνα, σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών. Μένωντας στα δεδομένα, η εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων της Νέας Ζηλανδίας τον Απρίλιο έπεσε στο -8,4 έναντι της προηγούμενης ανάγνωσης του -4.1 και οι προοπτικές δραστηριότητας έφτασαν στο 16.4 (πρόηγούμενο 16.6).

Σε μια ενδιαφέρουσα ανατροπή, τα ιαπωνικά κεφάλαια πούλησαν τα περισσότερα αυστραλιανά κρατικά ομόλογα τον Φεβρουάριο. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο νέο μέτρο που έλαβε η RBA στην τελευταία του συνάντηση.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μόρισον λέει ότι δεν έχει καμία συμβουλή να αλλάξει τη κυκλοφορία των εμβολίων της AstraZeneca. Αυτό συμβαίνει αφού η έκθεση EMA πρότεινε ότι θα μπορούσε να υπάρχει «πιθανός σύνδεσμος» με τους θρόμβους αίματος και το εμβόλιο.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας επιφυλάχθηκε από το αυξανόμενο χρέος των νοικοκυριών, καθώς σημειώνουν ότι τυχόν υπέρβαση θα μπορούσε να βλάψει την οικονομική ανάκαμψη.

Στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν σκέφτεται να διπλασιάσει την υπόσχεση του Ομπάμα για το κλίμα. Σε πολλές περιπτώσεις, ο Πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι το περιβάλλον είναι σημαντικό μέρος της ατζέντας του.

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ McConnell είπε ότι μπορεί να υπάρξει τρόπος προόδου στο νομοσχέδιο για τις υποδομές που δεν θα αλλάζει τις φορολογικές μειώσεις του 2017. Αυτό συμβαίνει καθώς ο Μπάιντεν λέει ότι είναι πρόθυμος να ακούσει προτάσεις για συντελεστή φόρου εταιρειών κάτω του 28%.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίας, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τα πρακτικά της ECB, το PMI της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, τις αρχικές αξιώσεις ανεργίας των ΗΠΑ και τα σχόλια από τον Πρόεδρο της Fed Powell.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →