Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται οριακά χαμηλότερα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται οριακά χαμηλότερα με το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών. Ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,15% στα 1741,50 δολάρια, ενώ το ασήμι χάνει 0,26% και διαπραγματεύεται κοντά στα 25,10 $ / ουγκιά.

Ήταν ακόμα μια μικτή συνεδρία για τα χρηματιστήρια στην περιοχή της Ασίας. Το Nikkei 225 (0,12%) και το ASX (0,61%) έκλεισαν υψηλότερα ενώ το Shanghai Composite έπεσε 0,29%.

Στον χώρο του FX, το USDCAD ήταν το ζευγάρι με τη μεγαλύτερη κίνηση με άνοδο 0,30% ακολουθούμενο από το GBPUSD που έχασε 0,24%. Ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύεται σταθερά. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός είναι σχεδόν μισό τοις εκατό στο κόκκινο και το WTI είναι 0,30% ανοδικό.

Στο μέτωπο των ειδήσεων σε σχέση με το Covid, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) πρόκειται να ανακοινώσει ότι οι περιπτώσεις θρομβώσεων αίματος συνδέονται «πιθανώς» με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η Γερμανία πρόκειται να χάσει έως και 878.400 δόσεις εμβολίου από τη Moderna αυτόν τον μήνα, ενώ ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μόρισον θέλει να μιλήσει με την ΕΕ σχετικά με τη λήψη περισσότερων δόσεων εμβολίου.

Στην Ιαπωνία, ο πρωθυπουργός Suga λέει ότι οι πρόωρες εκλογές πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου είναι μία "πιθανότητα". Είπε, «Υπάρχει σίγουρα μια πιθανότητα διάλυσης του κοινοβουλίου πριν από την διαδικασία εκλογής ηγεσίας του LDP».

Στο μέτωπο των δεδομένων, υπήρχαν τα PMI Αυστραλίας (τελικό) Markit για το Μάρτιο. Οι υπηρεσίες έφτασαν στο 55,5 (προηγούμενο 53,4) και αυτό ανέβασε τη σύνθετη ένδειξη στο 55,5 (προηγούμενο 53,7). Η Αυστραλία είχε επίσης το PMI κατασκευής AIG για τον Μάρτιο που έφτασε στα 61,8 (προηγούμενο 57,4).

Υπήρξαν κάποια σχόλια από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν κοντά στο κλείσιμο των ΗΠΑ. Είπε ότι δεν θα πει στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα τι να κάνει, διατηρώντας την ανεξαρτησία της. Είπε επίσης ότι τα καλά νέα είναι ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν γρήγορα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε ότι η παγκόσμια οικονομία θα επεκταθεί 6% φέτος, από το 5,5% που εκτιμούσε τον Ιανουάριο. Η έκθεση ανέφερε ότι η Κίνα θα συνεισφέρει περισσότερο από το ένα πέμπτο της συνολικής αύξησης.

Κοιτάζοντας μπροστά για το υπόλοιπο της μέρας, τα βασικά σημεία περιλαμβάνουν τα PMI σύνθετων υπηρεσιών και υπηρεσιών από τα μεγάλα έθνη, το καναδικό Ivey PMI και το καναδικό εμπορικό ισοζύγιο και τα πολύ σημαντικά πρακτικά συνεδριάσεων της FOMC.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →