Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται αντίστροφα σήμερα το πρωί.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται αντίστροφα σήμερα το πρωί. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 1835 $ / oz χάνοντας 0,35%, ενώ το ασήμι κερδίζει 0,48% στα 27,50 $ / oz. Ο χαλκός διαπραγματεύεται άλλο ένα 1,68% υψηλότερα, αλλά όχι κοντά στο χθεσινό υψηλό των 4,87 $ / lb.

 

Στους δείκτες, υπήρξε μια αρκετά μεγάλη πώληση στο Nikkei που έπεσε -3,04% και το ASX που έπεσε επίσης, αλλά μόνο περίπου -1,06%. Στην Κίνα, τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα καθώς το Shanghai Composite αυξήθηκε 0,37% και το A50 επίσης αυξήθηκε κατά 1,17%.

 

Στις αγορές συναλλάγματος, υπήρξε έλλειψη κίνησης τη νύχτα. Ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύεται σταθερά και η μεγαλύτερη μετακίνηση ήταν το NZD / USD που αυξήθηκε 0,10%.

 

Κοιτάζοντας μερικές από τις ειδήσεις από τη διάρκεια της νύχτας, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας για τον Απρίλιο έφτασαν το 0,9% ετησίως (έναντι αναμενόμενου 1,0%) και του Δείκτη PPI 6,8% ετησίως (αναμενόταν 6,5%).

 

Ο Villeroy της ECB δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει με το PEPP τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2022.

 

Η Schnabel της ECB αναφέρει ότι ο γερμανικός πληθωρισμός θα μπορούσε να είναι πάνω από 3% φέτος, αλλά η ΕΚΤ δεν ανησυχεί.

 

Ο Kaplan της Fed είπε ότι είναι καλό να αρχίζετε να μιλάτε πιο γρήγορα παρά αργότερα.

 

Η Daly της Fed είπε ότι δεν ήταν απογοητευμένη από τους αριθμούς των εργασιών της Παρασκευής, καθώς ήξερε ότι θα υπάρξει κάποια αστάθεια. Ο Evans είπε ότι ήταν έκπληκτος και η απογοήτευση θα διαρκέσει μόνο ένα μήνα.

 

Ερευνητές του Ηνωμένου Βασιλείου λένε ότι η διάθεση εμβολίων της χώρας μείωσε τον κίνδυνο θανάτου από το COVID-19 έως και 97%.

 

Οι διαπραγματευτές των Ρεπουμπλικανών των ΗΠΑ δείχνουν ότι είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν υψηλότερες δαπάνες υποδομής.

 

Τα τελευταία στοιχεία απογραφής της Κίνας έδειξαν ότι ο πληθυσμός στο έθνος ανέρχεται στα 1,41 δις και ότι η αύξηση του πληθυσμού σε 10 χρόνια ήταν 5,38% έναντι 5,84% πριν.

 

Κοιτάζοντας μπροστά στα υπόλοιπα σημεία της συνεδρίας περιλαμβάνονται τα γερμανικά δεδομένα ZEW, η μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ, η μηνιαία έκθεση της ΕΠΕ και τα σχόλια από τους BEE της BoE, Williams, Brainard, Daly, Bostic και Harker της Fed.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →