Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται ανοδικά σήμερα το πρωί

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται ανοδικά σήμερα το πρωί. Ο χρυσός +0,39% διαπραγματεύεται στα 1734 $ / oz ενώ το ασήμι +1,08% κινείται κοντά στην ψυχολογική περιοχή των 25,30 $ / oz.

Το συναίσθημα κινδύνου τη νύχτα ήταν ως επί το πλείστον αδύναμο μετά την αδύναμη παράδοση από τις ΗΠΑ. Το Nikkei 225 (-2,04%) και το Shanghai Composite (-1,30%) κινήθηκαν χαμηλότερα ενώ το ASX έκλεισε 0,50% υψηλότερα.

Στις αγορές συναλλάγματος, για άλλη μια φορά ήταν το δολάριο που ξεπέρασε τους αντιπάλους του. Το πιο αδύναμο σημαντικό νόμισμα ήταν η λίρα που έπεσε πάνω από μισό τοις εκατό. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός (0,80%) και το WTI (1,95%) και τα δύο διαπραγματεύονται υψηλότερα.

Κοιτάζοντας μερικές από τις ειδήσεις, ο Kuroda της BOJ είπε ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει επίμονα με μια ισχυρή νομισματική χαλάρωση.

Υπήρξε μια πτώση των τιμών αλουμινίου με ορισμένους αναλυτές να αναφέρουν το γεγονός ότι η Κίνα εξετάζει την πώληση περίπου μισού εκατομμυρίου τόνων αλουμινίου από τα κρατικά αποθέματα.

Η AstraZeneca αναφέρει ότι θα δημοσιεύσει ενημερωμένα αποτελέσματα από την τελική δοκιμαστική φάση του εμβολίου της, ανταποκρινόμενη σε κριτική από μια επιστημονική εταιρεία των ΗΠΑ.

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι προκαταρκτικοί PMI της Ιαπωνίας Markit για τον Μάρτιο έφτασαν στα 52,0 (προηγούμενο 51,4), ενώ οι προκαταρκτικοί Markit PMI της Αυστραλίας στο 57,0 έναντι της προηγούμενης ανάγνωσης των 56,6 και οι υπηρεσίες στις 56,2 έναντι των προηγούμενων 54,1.

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας δήλωσε ότι αναμένει αύξηση της μακροχρόνιας ανεργίας μετά την πανδημία COVID-19.

Στο μέτωπο της Fed, ο Bullard είπε ότι βλέπει μια ομαλότερη ανάκαμψη και ότι βλέπει το επιτόκιο να παραμείνει κοντά στο μηδέν έως το 2023. Ακόμα αναζητά αύξηση 6,5% του ΑΕΠ, ανεργία στο 4,5% φέτος και τέλος, ο Brainard της Fed αναφέρει ότι αναμένει παροδικές αυξήσεις στον πληθωρισμό.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν λέει ότι οι ΗΠΑ θα έχουν 600 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έως τα τέλη Μαΐου. Η τήρηση των πρώτων δημοσιονομικών προτάσεων του προέδρου των ΗΠΑ για το 2022 θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή και αναμένεται πλήρης προϋπολογισμός την άνοιξη.

Στο γεωπολιτικό μέτωπο, στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσαν ότι η Βόρεια Κορέα έριξε 2 πυραύλους από τη δυτική ακτή της την Κυριακή.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνόδου, περιλαμβάνονται τα PMI από τα μεγάλα έθνη, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και σχόλια των Powell, Barkin, Williams και Evans της Fed, της Lagarde της ΕΚΤ και της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Yellen.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →