Για άλλη μια φορά οι τιμές του χρυσού και του αργύρου κινούνται οριακά

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Για άλλη μια φορά οι τιμές του χρυσού και του αργύρου κινούνται οριακά. Το κίτρινο μέταλλο είναι λίγο υψηλότερα +0,11% στα 1741 $ / oz ενώ το ασήμι διπραγματεύεται στο κόκκινο -0,68% στα 25,60 $ / oz.

Ενώ κληρονόμησαν ένα θετικό κλείσιμο από τη Wall Street, τα χρηματιστήρια στην περιοχή της Ασίας αγωνίστηκαν. Το Nikkei 225 (-0,61%), το ASX (-0,11%) και το Shanghai Composite (-0,93%) έκλεισαν όλα σε αρνητική περιοχή.

Στις αγορές συναλλάγματος, το δολάριο για άλλη μια φορά κυριάρχησε. Αυτή τη φορά ήταν τα νομίσματα εμπορευμάτων που υπέφεραν αφού το CAD, το NZD και το AUD όλα διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα έναντι του δολαρίου. Το NZD / USD ήταν το ζεύγος με τη χειρότερη απόδοση -1,09%.

Στα εμπορευμάτα, υπήρχε μεγαλύτερη αδυναμία. Ο χαλκός και το WTI είναι και τα δύο κάτω 0,77%, αλλά το νικέλιο ήταν το μόνο που κινήθηκε αντίθετα στην τάση και διαπραγματεύθηκε 1,14% υψηλότερα.

Είχαμε κάποια σχόλια από τον Lane της ECB που είπε, ότι οι αγορές PEPP θα δείξουν σημαντική αύξηση με συνεπή τρόπο για αρκετές ακόμα εβδομάδες.

Στην Ασία, η Κίνα αναφέρει ότι θα προωθήσει τη χρήση ασφαλούς ταξιδιού μεταξύ Κίνας και Ρωσίας. Αυτό έρχεται μετά, από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ που προχώρησαν σε κυρώσεις προς την Κίνα για τη μεταχείριση των Ουιγούρων. Η Κίνα απάντησε προσθέτοντας 10 ακόμη άτομα της ΕΕ στη λίστα απαγόρευσης ταξιδιών.

Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός της Κίνας Li Keqiang λέει και πάλι ότι η οικονομική ανάπτυξη φέτος θα μπορούσε να ξεπεράσει το στόχο άνω του 6%.

Έχει αναφερθεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα αναπτύσσει πολλούς εκτοξευτές πυραύλων σε ένα νησί στα δυτικά συνόρα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν ορισμένες ασαφείς αναφορές ότι η AstraZeneca μπορεί να έχει παράσχει ξεπερασμένα δεδομένα σχετικά με τη δοκιμή εμβολίων COVID-19, σύμφωνα με το NIH.

Στο μέτωπο του εμβολίου, η κυβέρνηση του Μπάιντεν ανησυχεί ότι η Johnson & Johnson ενδέχεται να χάσει τον στόχο του εμβολίου.

 

Παραμένοντας στον Πρόεδρο, υπάρχουν αναφορές ότι οι Οικονομικοί Σύμβουλοι του Μπάιντεν είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν στον Πρόεδρο την επόμενη φάση του σχεδίου τόνωσης ύψους 3 τρις ​​δολαρίων. Ο επικεφαλής της Fed Πάουελ, δήλωσε ότι η Fed θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία «όσο χρειάζεται».

Προσθέτοντας στο μέτωπο τόνωσης, το Υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανακοινώνει δαπάνες τόνωσης για την υποστήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Καθώς οι τιμές των κατοικιών συνεχίζουν να αυξάνονται στη Νέα Ζηλανδία, η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα μέτρα για τον περιορισμό των αυξήσεων. Το γραφείο στέγασης NZ μπορεί να δανειστεί 2 δισεκατομμύρια δολάρια NZ για αγορές γης. Η κυβέρνηση επιδιώκει να αυξήσει τον εφοδιασμό κατοικιών και την υποδομή με ένα ταμείο 3,8 δισ. NZ. Η διοίκηση έχει επίσης επεκτείνει τον ορίζοντα για το φόρο επί των πωλήσεων σε ακίνητα.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνόδου, περιλαμβάνονται η έκθεση αγοράς εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου, τα δεδομένα αγορών της ΕΚΤ, οι νέες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, τα εμπορικά δεδομένα της NZ, τα πρακτικά της BoJ και τα σχόλια των Buney και Cunliffe της BoE, και του Powell της Fed.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →