Ο χρυσός ισορροπεί το πρωί της Δευτέρας, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να χωνεύουν μια μικτή έκθεση των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ισορροπεί το πρωί της Δευτέρας, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να χωνεύουν μια μικτή έκθεση των ΗΠΑ και να σταθμίζουν τον αντίκτυπό του στην επόμενη κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού χάνουν 0,10% στα 1.781 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, σημειώνει άνοδο τη Δευτέρα.

Η έκθεση εργασίας στις ΗΠΑ, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, ήταν μικτή. Οι μισθοδοσίες εκτός γεωργικών εκμεταλλεύσεων ήταν 210.000 τον Νοέμβριο, χαμηλότερες από τις προβλέψεις των 550.000 και από τις 546.000 τον προηγούμενο μήνα. Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,2%, χαμηλό 21 μηνών.

Ξεχωριστά στοιχεία ανέφεραν ότι ο δείκτης μη μεταποιητικών αγορών του Institute of Supply Management (ISM) ήταν στο υψηλότερο από το αναμενόμενο 69,1 τον Νοέμβριο, ένα υψηλό ρεκόρ.

Αν και αποτελεί ένδειξη ότι οι επιχειρήσεις ενισχύουν τις προσλήψεις, οι τιμές παραμένουν υψηλές και υπάρχουν ελάχιστα σημάδια χαλάρωσης των περιορισμών προσφοράς.

Η Fed πιθανότατα θα επιταχύνει τη μείωση του ενεργητικού της όταν συνεδριάσει αργότερα μέσα στον μήνα, ως απάντηση σε μια σύσφιξη της αγοράς εργασίας. Αυτό θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε νωρίτερα από το αναμενόμενο αυξήσεις των επιτοκίων.

Οι πιθανές αυξήσεις των επιτοκίων παρέμειναν επίσης στο κέντρο της προσοχής και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Michael Saunders, εξωτερικό μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, αναμένει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα παραλλαγή του omicron COVID-19 προτού αποφασίσει πώς θα ψηφίσει στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας αργότερα μέσα στον μήνα. Ο Σάντερς ψήφισε υπέρ της αύξησης των επιτοκίων τον Νοέμβριο.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας θα εκδώσει την τελευταία της πολιτική απόφαση την Τρίτη, ακολουθούμενη από την Αποθεματική Τράπεζα της Ινδίας μια ημέρα αργότερα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει πτώση 0,98% στα 22,40 δολάρια, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,22% και το παλλάδιο χάνει 1,89%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →