Ο χρυσός διαπραγματεύεται οριακά χαμηλότερα την τελευταία μέρα της εβδομάδας.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός διαπραγματεύεται οριακά χαμηλότερα την τελευταία μέρα της εβδομάδας. Η χαμηλότερη κίνηση  έρχεται μετά από μια αξιοπρεπή ανάκαμψη για το κίτρινο μέταλλο την Πέμπτη. Το ασήμι έπεσε επίσης για λίγο κάτω από τα $ 22/ουγκιά πριν ανακάμψει. Σε άλλα σημεία του συγκροτήματος βασικών προϊόντων, ο χαλκός (-0,78%) φαίνεται ότι θα μπορούσε να σπάσει τη σταθεροποίηση χαμηλά στο ημερήσιο γράφημα και το WTI σημείωσε πτώση -0,26%, αλλά παραμένει σε θετική τάση.

Το συναίσθημα κινδύνου τη νύχτα ήταν αρκετά φτωχό. Το Nikkei 225 (-2,31%) και το ASX (-2,00%) έπεσαν και τα δύο, ενώ οι αγορές στην Κίνα έκλεισαν λόγω αργιών. 

Στις αγορές συναλλάγματος, τα νομίσματα των βασικών εμπορευμάτων πιέστηκαν τη νύχτα. Το AUD, το CAD και το NZD έχασαν έδαφος έναντι του πράσινου νομίσματος. Το Bitcoin διαπραγματεύτηκε 0,08% υψηλότερα και βρίσκεται στα 43,872 $.

Κοιτάζοντας μερικές από τις σημαντικότερες ειδήσεις μέσα σε μια νύχτα βλέπουμε τον πρωθυπουργό της πολυπληθέστερης πολιτείας της Αυστραλίας Μπερετζικλιάν που παραιτήθηκε. Η Ανεξάρτητη Επιτροπή κατά της Διαφθοράς (ICAC) μόλις ξεκίνησε έρευνα για την πρωθυπουργό Γκλάντις Μπερετζιλκλιάν.

Γερμανία Λιανικές πωλήσεις Αυγούστου +1,1% έναντι +1,5% m/m αναμενόμενο.

Η Αυστραλία θα ανοίξει ξανά τα διεθνή σύνορα τον Νοέμβριο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μόρισον.

Αυστραλία - AiG Manufacturing PMI για τον Σεπτέμβριο 51.2 (προηγούμενο 51.6)

Ιαπωνία - Jibun Bank/Markit Manufacturing PMI (τελικό) για τον Σεπτέμβριο 51.5.

Ιαπωνία Ποσοστό ανεργίας για τον Αύγουστο 2,8% (αναμενόμενο 2,9%).

Αυστραλία - Markit Manufacturing PMI για τον Σεπτέμβριο (τελικό): 56,8.

Νέα Ζηλανδία - Δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ANZ για 104,5 Σεπτεμβρίου (προηγούμενο 109,6).

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση τερματισμού προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο της κυβέρνησης.

Το Σώμα απέφυγε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την υποδομή 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο αντιπρόεδρος της Κίνας διέταξε τις κρατικές ενεργειακές εταιρείες να εξασφαλίσουν προμήθειες για το χειμώνα «πάση θυσία»

Όσον αφορά το υπόλοιπο της συνόδου, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τον ΔΤΚ της ΕΕ, τη γερμανική παραγωγή, το βασικό PCE των ΗΠΑ, την κατασκευή ISM, τα δεδομένα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και σχόλια από τους Harker και Mester της Fed και την Schnabel της ΕΚΤ.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →