Ο χρυσός ανέβηκε την Τετάρτη λόγω του ασθενέστερου δολαρίου και των αποδόσεων των ομολόγων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανέβηκε την Τετάρτη λόγω του ασθενέστερου δολαρίου και των αποδόσεων των ομολόγων, ανακτώντας κάποιο έδαφος μετά την υποχώρηση κάτω από το βασικό επίπεδο των 1.900 δολαρίων στην τελευταία συνεδρίαση μετά τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές περιμένουν τα λεπτά από τη συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve τον Ιούλιο για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με τη στρατηγική των επιτοκίων, καθώς και στοιχεία για την κατασκευή κατοικιών και την παραγωγή εργοστασίων στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2%, στα 1.905 $ ανά ουγκιά, στις 08.33 π.μ., ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,1%, στα 1.937 δολάρια.

Ο χρυσός βρήκε βραχυπρόθεσμη στήριξη από το ασθενέστερο δολάριο καθώς η λίρα ενισχύθηκε μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο βασικός πληθωρισμός στη Βρετανία παρέμεινε ισχυρός τον Ιούλιο, δήλωσε ο αναλυτής της Quantitative Commodity Research Peter Fertig.

Ο χρυσός χωρίς απόδοση, με τιμή σε δολάρια, κέρδισε επίσης καθώς οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου υποχώρησαν από τα υψηλά σχεδόν 10 μηνών.

«Τα οικονομικά δεδομένα από τις ΗΠΑ μέχρι στιγμής έδωσαν περιθώρια για να διατηρηθούν υψηλά τα ποσοστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έχουμε τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ χθες που ωθούν τις ανησυχίες για ύφεση και δυνητικά διατηρούν τις ροές ασφαλών καταφυγίων», δήλωσε ο Yeap Jun Rong, υπεύθυνος στρατηγικής αγοράς στην IG.

Ο χρυσός υποχώρησε στο πιο αδύναμο επίπεδό του από τα τέλη Ιουνίου μετά τα στοιχεία της Τρίτης.

Υποδεικνύοντας το επενδυτικό κλίμα, οι κατοχές του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου στον κόσμο, του SPDR Gold Trust, υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020. Δεν έχουν αναφερθεί εισροές από τα τέλη Ιουλίου.

Ο Πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι, την Τρίτη δήλωσε ότι τα επιτόκια μπορεί να πρέπει ακόμα να ανέβουν υψηλότερα για να μετριαστεί ο πληθωρισμός.

«Ο κύριος παράγοντας που επιβραδύνει την πτώση του χρυσού είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στην υγεία της παγκόσμιας οικονομίας με τα τελευταία στοιχεία από την Κίνα να προσθέτουν σε αυτό το αρνητικό συναίσθημα», δήλωσε σε σημείωμα ο αναλυτής της Kinesis Money, Ρούπερτ Ρόουλινγκ.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,8%, στα 22,70 δολάρια η ουγκιά και η πλατίνα ενισχύθηκε 0,1%, στα 889 δολάρια. Το παλλάδιο υποχώρησε 0,25%, στα 1.232 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →