Ο χρυσός ανεβαίνει το πρωί της Τρίτης, μετά το χαμηλό σχεδόν ενός μήνα κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανεβαίνει το πρωί της Τρίτης, μετά το χαμηλό σχεδόν ενός μήνα κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Μια ελαφρά υποχώρηση του δολαρίου ΗΠΑ και οι χαμηλότερες αποδόσεις του δημοσίου έδωσαν επίσης ώθηση στο κίτρινο μέταλλο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξάνονται κατά 0,23% στα 1.903,26 $ στις 10:05 π.μ. 

Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντιστρόφως προς τον χρυσό, υποχώρησε την Τρίτη, αλλά παρέμεινε κοντά στο υψηλό δύο ετών που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς μειώθηκαν επίσης.

«Κάποια δοκιμαστική υποστήριξη εμφανίστηκε στην Ασία καθώς η Κίνα χαλάρωσε τα συναλλαγματικά αποθέματα για τις τοπικές τράπεζες και όρισε μια ουδέτερη λύση USD/CNY για να στηρίξει το γιουάν», δήλωσε στο Reuters ο ανώτερος αναλυτής του OANDA, Τζέφρι Χάλεϊ, προσθέτοντας ότι η σταθεροποίηση του χρυσού φαινόταν πολύ εύθραυστη.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι θα ενισχύσει τη στήριξη της νομισματικής πολιτικής στην πραγματική οικονομία, ειδικά στις μικρές επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του COVID-19, απαντώντας σε ερώτηση των μέσων ενημέρωσης που ζητούσαν σχόλια σχετικά με τις διακυμάνσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η κεντρική τράπεζα μείωσε επίσης το χρηματικό ποσό που οι τράπεζες πρέπει να έχουν σε αποθεματικό για τις διαθέσεις τους σε ξένο νόμισμα τη Δευτέρα.

Αλλού στην Ασία-Ειρηνικό, η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα εκδώσει την απόφαση νομισματικής πολιτικής της την Πέμπτη. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δημοσιεύσει επίσης το οικονομικό της δελτίο την ίδια ημέρα.

Εν τω μεταξύ, ο πόλεμος στην Ουκρανία από τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου συνεχίζεται. Ενώ προειδοποίησε ότι οι κίνδυνοι ενός πυρηνικού πολέμου δεν πρέπει να υποτιμηθούν, η Ρωσία είπε ότι ήθελε να μειώσει αυτούς τους κινδύνους. Τα συμβατικά δυτικά όπλα ήταν νόμιμοι στόχοι στην Ουκρανία, όπου οι μάχες συνεχίζονται στα ανατολικά, πρόσθεσε η Μόσχα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 1%, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,6% και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 2,1% στα 2.189,18 δολάρια.

Το παλλάδιο ανέκαμψε από πτώση σχεδόν 13% τη Δευτέρα, με τις ανησυχίες ότι περαιτέρω lockdown COVID-19 στη βασική καταναλωτική Κίνα θα μειώσει τη ζήτηση, συμβάλλοντας στην πτώση. Όπως ο χρυσός, η ανάκαμψη στο παλλάδιο φαίνεται εύθραυστη και μια κλιμάκωση της κατάστασης του COVID-19 στο Πεκίνο σχεδόν σίγουρα βλέπει μια δοκιμή υποστήριξης στα 2.025 $, δήλωσε ο Halley.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →