Ο χρυσός ανεβαίνει τη Δευτέρα διαπραγματευόμενος λίγο κάτω απο τα 1800$.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανεβαίνει τη Δευτέρα διαπραγματευόμενος λίγο κάτω απο τα 1800$. Ωστόσο, η ενίσχυση του δολαρίου και τα στοιχεία που δείχνουν επίμονο πληθωρισμό που τροφοδότησαν τα στοιχήματα για μια νωρίτερα από την αναμενόμενη σύσφιξη της πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ περιόρισε τα κέρδη του κίτρινου μετάλλου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημειώνουν άνοδο 0,55% στα 1.794 $, παραμένοντας κάτω από το όριο των 1.800 δολαρίων μετά την πτώση σε χαμηλό μιας εβδομάδας την Παρασκευή. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντιστρόφως προς τον χρυσό, ανέβηκε τη Δευτέρα, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Οκτωβρίου την Παρασκευή.

Τα στοιχεία των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή αμφισβήτησαν τη θέση της Fed ότι οι τρέχουσες πληθωριστικές πιέσεις είναι προσωρινές και θα υποχωρήσουν σύντομα. Ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών συνέχισε τη ροή του πληθωρισμού σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί εδώ και 30 χρόνια. Ήταν 4,4 σε ετήσια βάση, ενώ αυξήθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Παρασκευή ότι εξακολουθεί να θεωρεί τον πληθωρισμό ως προσωρινό αποτέλεσμα σοβαρών σημείων συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα, η οποία θα ομαλοποιηθεί το 2022.

Η Fed θα εκδώσει την πολιτική της την Τετάρτη, με την Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας και την Τράπεζα της Αγγλίας να ανακοινώνουν τις πολιτικές τους την Τρίτη και την Πέμπτη αντίστοιχα.

Στην Ασία-Ειρηνικό, ο δείκτης υπευθύνων αγορών Caixin της Κίνας (PMI) εκδόθηκε στο 50,6 για τον Οκτώβριο. Ο μεταποιητικός και ο μη μεταποιητικός PMI, που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη μέρα, ήταν στο 49,2 και 52,4 αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, ο φυσικός χρυσός πωλήθηκε με premium στην Ινδία την προηγούμενη εβδομάδα καθώς τα επερχόμενα φεστιβάλ αύξησαν τη ζήτηση. Ωστόσο, τα ασφάλιστρα στην κορυφαία καταναλωτική Κίνα μειώθηκαν.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει άνοδο 0,65% διαπραγματευόμενο λίγο πάνω από τα 24$. Η πλατίνα εκτοξεύεται κατά 4,13% στα 1060$  ενώ το παλλάδιο εκτοξεύεται επίσης κατά 2,53% στα 2138 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →