Ο χρυσός ανεβαίνει τη Δευτέρα, αλλά το κίτρινο μέταλλο αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανεβαίνει τη Δευτέρα, αλλά το κίτρινο μέταλλο αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του από τον Σεπτέμβριο του 2021. Οι επενδυτές αναμένουν τώρα αρκετές αποφάσεις πολιτικής πολλών Κεντρικών Τραπεζών καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημειώνουν άνοδο 0,32% στα 1.797 $. Παρέμειναν κοντά στο όριο των 1.779,20 $ της προηγούμενης συνεδρίας, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Δεκεμβρίου 2021. Επίσης, τον Ιανουάριο, ο χρυσός έχει υποχωρήσει περισσότερο από 2% μέχρι στιγμής.

Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, σημείωσε πτώση τη Δευτέρα, αλλά παρέμεινε κοντά στο υψηλό 18 μηνών που είχε σημειώσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σηματοδότησε αυξήσεις επιτοκίων από τον Μάρτιο του 2022 στην τελευταία της απόφαση πολιτικής, που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τις αποφάσεις πολιτικής από την Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας, που αναμένεται την Τρίτη. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας θα εκδώσουν επίσης την πολιτική τους απόφαση την Πέμπτη.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Κίνα δημοσίευσε στοιχεία την Κυριακή που έδειξαν ότι ο δείκτης υπευθύνων αγορών της μεταποίησης (PMI) ήταν 50,1 και ο μη μεταποιητικός PMI ήταν 51,1 τον Ιανουάριο. Ο PMI παραγωγής Caixin ήταν 49,1.

Στη γειτονική Ιαπωνία, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ημέρα έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκε κατά 1% σε μηνιαία βάση, ενώ οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 1,4% σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο.

Από την πλευρά της ζήτησης, κορυφαίοι ασιατικοί κόμβοι όπως η Κίνα κατέγραψαν σταθερή ζήτηση για φυσικό χρυσό κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι αγοραστές προετοιμάζονταν για τις διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους. Στην Ινδία, οι αγοραστές καθυστέρησαν τις αγορές πριν από τον προϋπολογισμό της Ένωσης, ο οποίος θα εκδοθεί την 1η Φεβρουαρίου.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχωρεί 0,07% στα 22,50 δολάρια, ενώ η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,99%. Το παλλάδιο σημειώνει επίσης άνοδο 0,39%, έτοιμο να σημειώσει το καλύτερο μηνιαίο κέρδος του από τον Φεβρουάριο του 2008.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →