Ο χρυσός ανεβαίνει οριακά την Πέμπτη, αλλά διατηρήθηκε κάτω από το όριο των 1.800 δολαρίων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανεβαίνει οριακά την Πέμπτη, αλλά διατηρήθηκε κάτω από το όριο των 1.800 δολαρίων μετά τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που υποδηλώνουν ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να επιταχύνει τη μείωση του ενεργητικού.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού αυξάνονται κατά 0,04% στα 1.790 δολάρια, αφού υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τις 4 Νοεμβρίου την Τετάρτη. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε την Πέμπτη.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed, που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη, έδειξαν ότι ένας αυξανόμενος αριθμός υπευθύνων χάραξης πολιτικής της Fed θα είναι ανοιχτοί στην επιτάχυνση της μείωσης του ενεργητικού εάν συνεχιστεί ο υψηλός πληθωρισμός. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δήλωσαν επίσης την προθυμία να αυξήσουν τα επιτόκια γρηγορότερα από το προγραμματισμένο, εάν χρειαστεί.

Οι ΗΠΑ δημοσίευσαν επίσης στοιχεία την Τετάρτη, ενόψει των αργιών των ΗΠΑ την Πέμπτη. Τα στοιχεία έδειξαν ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,1% σε τριμηνιαία βάση το τρίτο τρίμηνο και ότι 199.000 αρχικές αιτήσεις ανεργίας υποβλήθηκαν όλη την εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρέπει να διατηρήσει υπό έλεγχο το κόστος δανεισμού καθώς η πανδημία του κορωνοϊού καθυστερεί και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι ο πληθωρισμός βγαίνει εκτός ελέγχου, δήλωσε την Τετάρτη το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Φάμπιο Πανέτα.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι θα μιλήσει επίσης σε εκδήλωση της Ένωσης του Κέιμπριτζ αργότερα μέσα στην ημέρα.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Τράπεζα της Κορέας αύξησε το επιτόκιο στο 1% καθώς εξέδωσε την πολιτική της απόφαση νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι ενισχύεται 0,19% στα 23,60 $, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 2,16% και το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 0,62%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →