Ο χρυσός (+0,19%) και το ασήμι (-0,38%) διαπραγματεύονται αντίθετα στην σημερινή συνεδρία.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός (+0,19%) και το ασήμι (-0,38%) διαπραγματεύονται αντίθετα στην σημερινή συνεδρία. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 1885 $ / oz ενώ το ασήμι έχει μετακινηθεί στα 27,64.

Το συναίσθημα κινδύνου τη νύχτα ήταν αρκετά θετικό. Οι Nikkei 225 (0,65%), ASX (0,98%) και Shanghai Composite (2,31%) διαπραγματεύθηκαν όλα υψηλότερα.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου κινήθηκε 0,14% χαμηλότερα και τα ζεύγη με τα μεγαλύτερα κέρδη ήταν το EUR / USD και το NZD / USD που κινήθηκαν και τα δύο 0,24% υψηλότερα έναντι του δολάριου. Το BTC / USD κινούμενο ανοδικά, έφτασε πολύ κοντά στα $ 40k και τώρα διαπραγματεύεται στα 38.525 $.

Κοιτάζοντας μερικές από τις ειδήσεις, ο Κρατικός Σχεδιαστής της Κίνας επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι θα αντιμετωπίσει τις ανώμαλες διακυμάνσεις σε προϊόντα όπως το σιδηρομετάλλευμα, ο χαλκός, το καλαμπόκι.

Μόλις σήμερα το πρωί, το τελικό ΑΕΠ της Γερμανίας κατά το πρώτο τρίμηνο έφτασε στο -1,8% έναντι της προκαταρκτικής ανάγνωσης -1,7% q / q. Το ΑΕΠ του 1ου τριμήνου της Σιγκαπούρης σημείωσε + 3,1% q / q και + 1,3% ετησίως (αναμενόταν + 0,9%).

Ο κ. Von der Leyen της ΕΕ λέει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο ιρλανδικό πρωτόκολλο. Αλλού, οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να επιβληθούν κυρώσεις στη Λευκορωσία.

Τα μέσα ενημέρωσης της Κίνας αναφέρουν ότι η εξόρυξη Bitcoin είναι αντίθετη με τους στόχους εκπομπών της Κίνας. Υπήρξε μια ξεχωριστή αναφορά ότι πολλοί ανθρακωρύχοι της Κίνας σχεδιάζουν να μετεγκατασταθούν λόγω της αυξημένης ρύθμισης.

Ένας γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών των ΗΠΑ λέει ότι είναι απογοητευμένος από τις συζητήσεις για τις υποδομές. Ωστόσο, ο γερουσιαστής Wicker είπε ότι το GOP θα μπορούσε να υποστηρίξει ένα πακέτο υποδομών $ 1τρις.

Ο George της Fed είπε ότι δεν απορρίπτει τον κίνδυνο υψηλότερου πληθωρισμού. Πρόσθεσε επίσης ότι θα χρειαστεί χρόνος για να εισέλθει η οικονομία στο νέο φυσιολογικό.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας προειδοποιεί ότι η επιδείνωση των σχέσεων με την Κίνα μπορεί να είναι μόνο θέμα χρόνου.

Κοιτάζοντας μπροστά στα υπόλοιπα σημεία της συνεδρίας περιλαμβάνονται τα γερμανικά δεδομένα IFO, οι γερμανικές επιχειρηματικές προσδοκίες και η τρέχουσα αξιολόγηση, οι καναδικές μεταποιητικές πωλήσεις, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών CB στις ΗΠΑ, οι νέες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, τα εβδομαδιαία API πετρελαίου. Θα ακούσουμε επίσης δηλώσεις από τους Quarles, Evans, Barkin της Fed και εκπροσώπους στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →