Χρυσός Νέα 13/01/21

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός (+0,21%) και το ασήμι (-0,17%) διαπραγματεύονται μικτά στην ΕΕ. Το συναίσθημα κινδύνου κατά τη διάρκεια της νυκτάς ήταν ανάμεικτο καθώς ο Nikkei 225 (+1,04%) και ο ASX (+0,11%) έκλεισαν υψηλότερα, αλλά ο Shanghai Composite έπεσε 0,27%. Στον χώρο του συναλλάγματος, το GBP / USD σημείωσε άνοδο 0,26% και ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε 0,16%.

 

Στο μέτωπο των ειδήσεων, για άλλη μια φορά πρωταγωνιστεί η πολιτική των ΗΠΑ. Το Σώμα ψήφισε να ωθήσει τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς να εκδιώξει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του, θέτοντας την 25η τροπολογία. Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει πάρα πολύ χρόνο στο αξίωμα, καθώς πρόκειται να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρόκειται να παρουσιάσει το σχέδιο οικονομικής τόνωσης την Πέμπτη. Το πρόγραμμα έχει προγραμματιστεί να περιλαμβάνει 2.000 δολάρια σε κάθε Αμερικάνο πολίτη, ελέγχους τόνωσης και επέκταση ενισχυμένης ασφάλισης ανεργίας. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποιήσεις σε εταιρείες της ΕΕ που ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες σχετικά με τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου (Nord Stream 2).

 

Στο μέτωπο του COVID, η Κίνα ανέφερε το μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων σε 5 μήνες εν μία νυκτί. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, 115 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αναφερθείκαν στην ηπειρωτική χώρα. Σήμερα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Suga πρόκειται να πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου στις 10 π.μ. ώρα Λονδίνου μετά από αναφορές ότι η Ιαπωνία πρόκειται να εκδώσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19. Φαίνεται ότι δεν είναι το μόνο έθνος που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή, καθώς η κυβέρνηση στις Κάτω Χώρες παρατείνει το κλείδωμα κατά τρεις ακόμη εβδομάδες.

 

Κοιτώντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνόδου, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τη βιομηχανική παραγωγή της ΕΕ, τον CPI των ΗΠΑ, τα εβδομαδιαία αποθέματα πετρελαίου DoE, το ισοζύγιο προϋπολογισμού της Fed και τα σχόλια των Fed's Clarida, Harker, Brainard, Bullard και Lagarde της ΕΚΤ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →