ΧΡΥΣΟΣ-ΑΣΗΜΙ ΝΕΑ 14/01/21

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός (-0,24%) και το ασήμι (-0,08%) διαπραγματεύονται ελαφρώς αρνητικά στο άνοιγμα της ΕΕ σήμερα το πρωί. Το συναίσθημα κινδύνου τη νύχτα ήταν θετικό καθώς ο Nikkei 225 (+0,85%) και ο ASX (+0,43%) σημείωσαν άνοδο. Ο Shanghai Composite όμως αγωνίστηκε και σημείωσε -0,91% μείωση. Στον χώρο του FX, τα περισσότερα από τα κύρια ζεύγη είναι επίπεδα αλλά το AUD και το NZD υπερτερούν.

 

Όσον αφορά τις ειδήσεις, ο Ντόναλντ Τραμπ γίνεται ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία που κατηγορείται για δεύτερη φορά στη διάρκεια της θητείας του. Δέκα δημοκρατικοί εκπρόσωποι προσχώρησαν στους διακόσια είκοσι δύο Δημοκρατικούς στην ψηφοφορία. Ένας από τους βοηθούς του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden είπε ότι το νέο σχέδιο τόνωσης θα μπορούσε να κινηθεί στην περιοχή των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το ποσό είναι 700 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από αυτά που ζήτησε ο αρχηγός της γερουσίας Schumer νωρίτερα το 2020. Έχει αναφερθεί ότι ο Μπάιντεν θα σκιαγραφήσει το σχέδιο του για την οικονομία και για την διαδικασία των εμβολίων στις 19.15 ώρα ΗΠΑ. Υπήρξαν πολλές συζητήσεις από τους κεντρικούς τραπεζίτες των ΗΠΑ, αλλά τα κύρια σχόλια προήλθαν από τον Brainard. Δήλωσε ότι οι αγορές περιουσιακών στοιχείων της Fed πρέπει να παραμείνουν ενεργές για αρκετό καιρό και ο χρόνος αύξησης των επιτοκίων εξαρτάται από την πραγματοποιηθείσα πρόοδο προς τη μέγιστη απασχόληση.

 

Η κατάσταση COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο επιδεινώνεται καθώς το έθνος κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό θανάτων σε μια μέρα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι τα νοσοκομεία είναι πολύ κοντά στο να κατακλυστούν, αλλά η διάθεση των εμβολίων προχωρά καλά. Ενα άλλο μεγάλο ζήτημα υπάρχει με το ιταλικό κοινοβούλιο καθώς η κυβέρνηση κινδυνεύει να καταρρεύσει. Δύο υπουργοί του συνασπισμού, με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Matteo Renzi, αποχώρησαν από την κυβέρνηση. Αυτό αφήνει τώρα τον Conte να προσπαθεί να συντάξει έναν νέο συνασπισμό.

 

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνόδου, περιλαμβάνονται η δήλωση πολιτικής της ΕΚΤ, η έκθεση του ΟΠΕΚ, οι αρχικές αξιώσεις ανεργίας των ΗΠΑ και τα σχόλια από τους Fed's(ΗΠΑ) Powell, Bostic και BoJ's(Ιαπωνία) Kuroda.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →