Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός το πρωί της Δευτέρας, ενισχύοντας τις ασταθείς συναλλαγές.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός το πρωί της Δευτέρας, ενισχύοντας τις ασταθείς συναλλαγές. Ένα ασθενέστερο δολάριο έδωσε ώθηση στο κίτρινο μέταλλο, αλλά μια κίνηση προς πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία στην Ασία περιόρισε τα κέρδη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,21% στα 1.858 $ στις 13:27 μ.μ. 

«Με τις τριήμερες διακοπές στις ΗΠΑ, που σημαίνει χαμηλότερη ρευστότητα από το συνηθισμένο, και την έλλειψη δεδομένων κορυφαίας βαθμίδας μέχρι την Τετάρτη, μπορεί να διαπιστώσουμε ότι ο χρυσός θα παραμείνει καρφωμένος στο στενό εύρος του γύρω στα 1.850 δολάρια, εκτός εάν υπάρξει ένας νέος καταλύτης» δήλωσε στο Reuters ο ανώτερος αναλυτής αγοράς του City Index, Matt Simpson.

Τα γραφεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, οι αγορές μετοχών και ομολόγων και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστά για την εορτή της Ημέρας Μνήμης στις ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Ο χρυσός είχε ως επί το πλείστον θετική εμφάνιση από τότε που έφτασε στο χαμηλό τριών μηνών των 1.786,60 δολαρίων ανά ουγκιά στις 16 Μαΐου 2022. Έχει οριστεί για μια δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία πτώση για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2021, σημειώνοντας πτώση περίπου 2,4% μέχρι στιγμής.

«Ένα μεγάλο μέρος της υποαπόδοσης του χρυσού οφείλεται στο ότι οι επενδυτές κινήθηκαν στα μετρητά καθώς οι αγορές μετοχών έπεσαν, ενώ τα lockdown στην Κίνα μείωσαν επίσης τη ζήτηση. Συνήθως, ο Ιούνιος είναι ένας πτωτικός μήνας για τον χρυσό, αλλά αυτό το εποχιακό μοτίβο φαίνεται να έχει μετατοπιστεί κατά ένα μήνα», είπε ο Simpson.

Οι ασιατικές μετοχές ακολούθησαν τις αντίστοιχες των ΗΠΑ υψηλότερα, ενώ το δολάριο ήταν κοντά στα χαμηλά πέντε εβδομάδων, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν σε μια ενδεχόμενη επιβράδυνση της νομισματικής σύσφιξης των ΗΠΑ, αν και μετά από τις απότομες αυξήσεις τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2022.

Στις άλλες αγορές πολύτιμων αγαθών, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,1%, η πλατίνα σταθεροποιήθηκε στα 954 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,40%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →