Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός τη Δευτέρα καθώς το δολάριο ΗΠΑ αποδυναμώθηκε λόγω των φόβων για την ανάπτυξη.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός τη Δευτέρα καθώς το δολάριο ΗΠΑ αποδυναμώθηκε λόγω των φόβων για την ανάπτυξη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξήθηκαν κατά 0,19% στα 1.808 δολάρια στις 14:48 μ.μ. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε το πρωί της Δευτέρας.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα την Παρασκευή, δίνοντας στήριξη στο χρυσό χωρίς απόδοση.

Στις ΗΠΑ και αλλού, τα σημάδια οικονομικής αδυναμίας γίνονται πιο εμφανή. Τα ήπια στοιχεία των ΗΠΑ υποδηλώνουν καθοδικούς κινδύνους για την έκθεση μισθοδοσίας αυτής της Παρασκευής του Ιουνίου.

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed τον Ιούνιο, που αναμένεται την Τετάρτη, τα οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακούγονται επιθετικά, δεδομένου ότι η Fed επέλεξε να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μ.β.

Οι αγορές των ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστές σήμερα για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Η Ινδία αύξησε τον βασικό της εισαγωγικό δασμό στο χρυσό στο 12,5% από 7,5%, καθώς ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής στον κόσμο προσπαθεί να μειώσει τη ζήτηση για να μειώσει το εμπορικό έλλειμμα. Ο κορυφαίος καταναλωτής, η Κίνα είδε τη δραστηριότητα να ανακάμπτει αργά καθώς οι περιορισμοί του COVID-19 χαλάρωσαν.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,22%. Η πλατίνα σημείωσε πτώση 0,49% ενώ το παλλάδιο σημείωσε πτώση 0,34%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →