Σταθερές οι τιμές του χρυσού με μειώσεις επιτοκίων, στο επίκεντρο οι συνομιλίες για ειρήνη στο M.East

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν ελαφρά στο ασιατικό εμπόριο την Τρίτη, έχοντας λάβει περιορισμένη υποστήριξη από την αυξημένη αναταραχή στη Μέση Ανατολή, ενώ η εστίαση παρέμεινε επίσης στις πιθανές μειώσεις των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Ο χρυσός ανέβηκε τη Δευτέρα αφού το Ισραήλ εξαπέλυσε μια σειρά επιδρομών κατά της Ράφα στη Νότια Γάζα, μια κίνηση που περιέπλεξε τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς. Οι αναφορές έδειξαν επίσης ότι οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς απέφεραν μικρή πρόοδο.

Ο χρυσός υποστηρίχθηκε επίσης από την αυξημένη κερδοσκοπία σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ μετά από ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων την Παρασκευή, τα οποία προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στο δολάριο. Όμως το πράσινο νόμισμα βρήκε τα πατήματά του την Τρίτη.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,1% στα 2.322,65 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που έληγαν τον Ιούνιο παρέμειναν στα 2.330,95 δολάρια η ουγγιά στις 01:14 ET (05:14 GMT).

Ο χρυσός βλέπει κάποια ασφαλή ζήτηση εν μέσω ταραχών Ισραήλ-Χαμάς
Το χτύπημα του Ισραήλ στη Ράφα έδειξε μια κλιμάκωση του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Χαμάς και παρουσίασε λίγα περιθώρια αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή. Η κίνηση οδήγησε σε κάποια ασφαλή ζήτηση για χρυσό, βοηθώντας το κίτρινο μέταλλο να ανακάμψει πέρα από το επίπεδο των 2.300 δολαρίων.

Η μικρή πρόοδος στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο συνέβαλε επίσης σε κάποια ασφαλή ζήτηση για χρυσό.

Ωστόσο, ο χρυσός παρέμεινε πάνω από 100 δολάρια κάτω από τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν τον Απρίλιο, όταν η απειλή ενός πιθανού πολέμου μεταξύ Ιράν και Ισραήλ είχε αυξήσει τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια. Αλλά το κίτρινο μέταλλο είδε τότε απότομες πτώσεις, καθώς οι εντάσεις μεταξύ των δύο δεν έγιναν μια πλήρης σύγκρουση.

Το δολάριο παρέμεινε σταθερό από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, περιορίζοντας κάθε σημαντική ανοδική πορεία του χρυσού, καθώς οι αγορές περίμεναν περισσότερες ενδείξεις για τα επιτόκια από τη Fed.

Τα μέλη του FOMC, Τόμας Μπάρκιν και Τζον Γουίλιαμς, δήλωσαν σε ξεχωριστές ομιλίες ότι ενώ η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει ακόμη να μειώσει τα επιτόκια φέτος, χρειαζόταν περισσότερο πειστικό ότι ο πληθωρισμός υποχωρούσε.

Ο πρόεδρος της Fed της Minneapolis Neel Kashkari πρόκειται να μιλήσει αργότερα την Τρίτη.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα αναμειγνύονταν. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας σημείωσαν άνοδο 0,5% στα 971,75 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ασημιού υποχώρησαν 0,3% στα 27,538 δολάρια η ουγγιά.

Οι τιμές του χαλκού παραμένουν κοντά σε υψηλά 2 ετών
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού ήταν μικτές την Τρίτη, αλλά παρέμειναν εν όψει κορυφών δύο ετών, καθώς η εστίαση παρέμεινε στις αυστηρότερες προμήθειες εν μέσω περικοπών της κινεζικής παραγωγής και κυρώσεων στη Ρωσία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου σημείωσαν άνοδο 1,1% στα 10.044,50 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενός μήνα μειώθηκαν 0,2% στα 4,5992 δολάρια η λίβρα.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-steady-with-rate-cuts,-m.east-peace-talks-in-focus--3423138


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →