Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή καθώς το δολάριο ανέκαμψε στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από μία εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή καθώς το δολάριο ανέκαμψε στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από μία εβδομάδα μετά τα θετικά εβδομαδιαία στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, που ανανέωσαν την αβεβαιότητα σχετικά με το εάν η Federal Reserve θα σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια μετά από μια αναμενόμενη άνοδο την επόμενη εβδομάδα.

Ο χρυσός σποτ διολίσθησε 0,4% στα 1.963 δολάρια ανά ουγκιά στις 10:58 π.μ., αλλά είχε οριστεί για άνοδο 0,4% αυτή την εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,3% στα 1.965 δολάρια.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στις 26 Ιουλίου και οι προσδοκίες ότι η άνοδος θα είναι η τελευταία οδήγησαν τον χρυσό στο υψηλότερο επίπεδο σε περίπου δύο μήνες την Πέμπτη και τον έθεσαν σε τροχιά για μια τρίτη εβδομαδιαία άνοδο.

«Εάν η Fed πιστέψει στις προσδοκίες της αγοράς για μη περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων μετά από αυτόν τον μήνα, αυτό μπορεί να βοηθήσει τους ταύρους του χρυσού να ανακτήσουν το επίπεδο των 2.000 δολαρίων», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Exinity, Han Tan.

«Ωστόσο, εάν η Fed ρίξει κρύο νερό στην ιδέα ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της πλησιάζουν στο τέλος, αυτό θα μπορούσε να ωθήσει τους ταύρους να τραβήξουν μερικά από τα πρόσφατα κέρδη και να υποχωρήσουν πίσω στα μέσα των 1.900 δολαρίων».

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε υψηλό από τις 12 Ιουλίου, μετά την απροσδόκητη πτώση των εβδομαδιαίων αιτημάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, που ενίσχυσε τα στοιχήματα ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ένα ισχυρότερο δολάριο βλάπτει τον χρυσό επειδή καθιστά το χρυσό πιο ακριβό για τους αγοραστές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα, ενώ τα υψηλότερα επιτόκια είναι αρνητικά στον χρυσό καθώς ενισχύουν τις αποδόσεις των ομολόγων, αυξάνοντας το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

Η αποτυχία του χρυσού να σπάσει την αντίσταση στα 1.984 δολάρια είναι πιθανό να ακολουθηθεί από μια βαθιά διόρθωση ή επανάληψη της πτωτικής τάσης από τα 2.072,19 δολάρια, δήλωσε ο τεχνικός αναλυτής του Reuters Wang Tao.

Μεταξύ των άλλων πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,1% στα 24,76 δολάρια ανά ουγκιά, έχοντας φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Μαΐου στην τελευταία συνεδρίαση. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,1% στα 954 δολάρια και το παλλάδιο κέρδισε 0,6% στα 1.285 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →