Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν με την άνοδο του δολαρίου την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τη μαρτυρία του Τζερόμ Πάουελ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν με την άνοδο του δολαρίου την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τα επιτόκια από τη μαρτυρία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,2% στα 1.933 δολάρια ανά ουγκιά, διαπραγματευόμενος στο εύρος των 8 δολαρίων στις 09,12 π,μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν επίσης κατά 0,2% στα 1.944 δολάρια.

«Η όρεξη για το μέταλλο μηδενικής απόδοσης έχει πληγεί από τις προσδοκίες ότι ο Πάουελ θα παραμείνει επιθετικός και για ένα σταθεροποιητικό δολάριο. Αν ο Πάουελ προσφέρει νέες ενδείξεις για τους χρόνους αύξησης των επιτοκίων – αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση του χρυσού κάτω από την υποστήριξη των 1.932 δολαρίων», δήλωσε ο  Lukman Otunuga, ανώτερος ερευνητικός αναλυτής στο FXTM.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,1%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους κατόχους ξένων νομισμάτων. 

«Εναλλακτικά, οι προσεκτικές παρατηρήσεις από τον Πάουελ μπορεί να προσφέρουν στους ταύρους του χρυσού κάποια υποστήριξη, ωθώντας τις τιμές προς τα πίσω προς την αντίσταση των 1.985 δολαρίων», πρόσθεσε ο Otunuga.

Ο Πάουελ παραδίδει μια εξαμηνιαία μαρτυρία για τη νομισματική πολιτική στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των ΗΠΑ στις 14:00 ώρα Ελλάδας, με έμφαση στη μείωση του πληθωρισμού στο στόχο 2% της Fed από 4% τον Μάιο.

Οι επενδυτές τώρα τιμολογούν με πιθανότητα περίπου 77% για αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch της CME, χωρίς να πρόκειται να σημειωθούν μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Οι αυξήσεις των επιτοκίων αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

Στην δική μας πλευρά του Ατλαντικού, ο βρετανικός πληθωρισμός διατηρήθηκε στο 8,7% τον Μάιο έναντι προσδοκιών ότι θα υποχωρούσε στο 8,4%, με τις αγορές να βλέπουν πιθανότητα 40% ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 bps την Πέμπτη, αντί για μια στάση που αναμενόταν προηγουμένως.

Ο χρυσός θα πρέπει να ξεσπάσει, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, από τη ζώνη εδραίωσής του στο τεχνικό διάγραμμα για να αποκτήσει «βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση», έγραψε σε σημείωμα ο αναλυτής της DailyFX, Warren Venketas.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,7% στα 23,02 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 1,3% στα 950 δολάρια ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 2,1% στα 1.351 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →