Οι τιμές του χρυσού σταθεροποιήθηκαν πάνω από τα 1.700 δολάρια την Πέμπτη, με την εστίαση να στρέφεται στην επερχόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σταθεροποιήθηκαν πάνω από τα 1.700 δολάρια την Πέμπτη, με την εστίαση να στρέφεται στην επερχόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητος γύρω στα 1.717 $ στις 07.45 μ.μ., μετά από άνοδο σχεδόν 1% την Τετάρτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού αυξήθηκαν ελαφρά στα 1.728 δολάρια και είχαν επίσης άλμα σχεδόν 1% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Το δολάριο υποχώρησε περαιτέρω από τα υψηλά των τελευταίων 20 ετών την Πέμπτη, με τους επενδυτές να αναμένουν αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ αργότερα μέσα στην ημέρα. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να μετατρέψει τα επιτόκια θετικά για πρώτη φορά σε 11 χρόνια με μια αύξηση 75 μονάδων βάσης, καθώς αγωνίζεται να καταπολεμήσει τον αυξημένο πληθωρισμό και το πλήγμα στην ισοτιμία του ευρώ.

Η αύξηση των επιτοκίων αναμένεται να στηρίξει το ευρώ και να αφαιρέσει περισσότερο αέρα από τα πανιά του δολαρίου - μια κίνηση που θα μπορούσε να είναι θετική για τις τιμές του χρυσού.

«Το ράλι του δολαρίου ΗΠΑ βρίσκεται σε τάιμ άουτ μέχρι την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια και αυτό είναι ευπρόσδεκτη είδηση ​​για τον χρυσό. Ο χρυσός κρατά προσωρινά το επίπεδο των 1700 δολαρίων αλλά αυτό μπορεί να δοκιμαστεί… Ο χρυσός εξακολουθεί να είναι ευάλωτος σε ένα ακόμη τεράστιο selloff», γράφουν σε σημείωμα οι αναλυτές του OANDA.

Η ισχύς του δολαρίου και των αποδόσεων του αμερικανικού δημοσίου επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τις τιμές του χρυσού τον περασμένο μήνα, καθώς τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και τα επιθετικά μηνύματα από την Federal Reserve ενίσχυσαν τις προσδοκίες για πιο απότομες αυξήσεις επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα. Οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει από τα υψηλά του 2022 καθώς η Fed άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια φέτος.

Αυτό οδήγησε τις αποδόσεις του χρυσού να υποχωρούν πίσω από τον πληθωρισμό, αμφισβητώντας τη βιωσιμότητα του κίτρινου μετάλλου ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού.

Ενώ τα κινεζικά εμπορικά στοιχεία έδειξαν ότι η χώρα συνέχισε να αυξάνει τις εισαγωγές χαλκού τον Αύγουστο, οι επενδυτές φοβούνται ότι αυτή η τάση θα μπορούσε να αντιστραφεί καθώς η οικονομική δραστηριότητα επιδεινώνεται περαιτέρω.

Το συνολικό εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας ήταν σημαντικά χαμηλότερο από τις προσδοκίες τον Αύγουστο, αμαυρώθηκε από πτώση των εισαγωγών και των εξαγωγών.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →