Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Τετάρτη, ωστόσο κατευθύνονταν προς την πρώτη μηνιαία πτώση σε τρεις

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Τετάρτη, ωστόσο κατευθύνονταν προς την πρώτη μηνιαία πτώση σε τρεις, καθώς το δολάριο ΗΠΑ ανέβηκε λόγω των προσδοκιών ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι αναμενόταν.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητος στα 1.959 $ ανά ουγκιά στις 09.13 π.μ. Έχει χάσει σχεδόν 1,6% μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα και 120 $ από τα υψηλά σχεδόν ρεκόρ νωρίτερα τον Μάιο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ διατηρήθηκαν σταθερά στα 1.976 δολάρια.

"Το ισχυρό αμερικανικό δολάριο είναι πιθανό να παραμείνει αντίστροφος άνεμος για τις τιμές του χρυσού. Με την τραπεζική κρίση στο πίσω μέρος και το ανώτατο όριο του χρέους να έχει επιλυθεί, η εστίαση στρέφεται πίσω στη μάχη για τον πληθωρισμό", δήλωσε ο Ilya Spivak, επικεφαλής της παγκόσμιας μακροοικονομικής στο Tastylive.

Οι παγκόσμιες μετοχές υποχώρησαν εν όψει της ψηφοφορίας στην Ουάσιγκτον για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ, ενώ το δολάριο ΗΠΑ έφτασε σε υψηλό δύο μηνών μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ανάκαμψη της Κίνας καθυστερεί.

«Ο χρυσός πιθανότατα θα παραμείνει στο σημερινό του επίπεδο τις επόμενες ημέρες καθώς η ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο που σχετίζεται με την αβεβαιότητα σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους παραμένει», δήλωσε ο Έντουαρντ Γκάρντνερ, οικονομολόγος εμπορευμάτων στην Capital Economics.

Βραχυπρόθεσμα, ο χρυσός αντιμετωπίζει αντίθετους ανέμους από το ισχυρότερο δολάριο και τις προσδοκίες ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια και θα τα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα, πρόσθεσε ο Gardner.

Η πρόεδρος της Fed Bank of Cleveland, Loretta Mester, δεν βλέπει επιτακτικό λόγο να μην εφαρμόσει άλλη μια αύξηση των επιτοκίων, ανέφεραν την Τετάρτη οι Financial Times.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αμοιβαίων κεφαλαίων της Fed αναμένουν πιθανότητα 62% αύξησης 25 bps στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας στις 13-14 Ιουνίου, με τις μειώσεις επιτοκίων να αποτιμώνται για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι αυξήσεις των επιτοκίων παραμένουν αντίστροφος άνεμος για τον χρυσό, καθώς αυτό μεταφράζεται σε υψηλότερο κόστος ευκαιρίας για τη διατήρηση του χρυσού που δεν αποδίδει.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,4% στα 23,32 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,1% στα 1.013 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,5% στα 1.395 δολάρια. Και τα τρία μέταλλα ορίστηκαν για μηνιαία πτώση.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →