Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν χαμηλότερα στις εορταστικές συναλλαγές λόγω της δέκατης Ιουνίου τη Δευτέρα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν χαμηλότερα στις εορταστικές συναλλαγές τη Δευτέρα, καθώς το δολάριο ΗΠΑ ανέκαμψε από τα χαμηλά της προηγούμενης συνεδρίασης, με τις αγορές να προσβλέπουν στη μαρτυρία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ στο Καπιτώλιο αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,3% στα 1.952 δολάρια ανά ουγκιά στις 09.50 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,4% στα 1.964 δολάρια. Οι συναλλαγές αναμένεται να είναι ισχνές με τις αγορές των ΗΠΑ κλειστές για τις διακοπές της δέκατης Ιουνίου.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο από το χαμηλό ενός μήνα την Παρασκευή. Ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά το χρυσό λιγότερο ελκυστικό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Το ερώτημα παραμένει σχετικά με το τι θα χρειαζόταν για να ξεφύγει ο χρυσός από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ 1.940 και 1.980 δολαρίων, «δεδομένου ότι τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας δεν το κατάφεραν τελικά», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγορών στον OANDA. .

Ο χρυσός σημείωσε εβδομαδιαία πτώση 0,2% την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αύξησαν τα στοιχήματα για μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο, αφού οι αξιωματούχοι της Fed έδωσαν επιθετικό τόνο στα πρώτα τους σχόλια, ενώ η κεντρική τράπεζα κράτησε αυτόν τον μήνα σταθερά τα επιτόκια μετά από 10 συνεχόμενες αυξήσεις.

Οι αγορές περιμένουν τώρα τις μαρτυρίες του Powell στο Κογκρέσο την Τετάρτη και την Πέμπτη για στοιχεία σχετικά με τα μελλοντικά επιτόκια.

«Τα πραγματικά επιτόκια θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς ο πληθωρισμός μειώνεται αργότερα μέσα στο έτος, μειώνοντας την ελκυστικότητα του χρυσού ως περιουσιακό στοιχείο που δεν αποδίδει και θα πρέπει να ενισχύσει το δολάριο», γράφουν σε σημείωμα οι αναλυτές της Heraeus.

Επιπρόσθετα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει την εκτύπωση του πληθωρισμού της την Τετάρτη, με τις αγορές να έχουν σε μεγάλο βαθμό τιμολογηθεί σε αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά άλλες 25 μονάδες βάσης την Πέμπτη.

Οι αυξήσεις των επιτοκίων αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,7% στα 24 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,5% στα 977 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,7% στα 1.401 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →