Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν την Τρίτη λόγω ενός ασθενέστερου δολαρίου

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν την Τρίτη λόγω ενός ασθενέστερου δολαρίου, ενώ οι επενδυτές περίμεναν μια ευρέως αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων μαζί με ενδείξεις νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τις επόμενες δύο ημέρες.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.961 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:25 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ήταν ως επί το πλείστον σταθερά στα 1.963 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε από την κορύφωσή του σχεδόν δύο εβδομάδων, υποστηρίζοντας τον χρυσό καθώς το ασθενέστερο δολάριο καθιστά το χρυσό φθηνότερο για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

«Μετά από μια πτώση τεσσάρων ημερών, υποψιάζομαι ότι (ο χρυσός) θα διατηρηθεί πάνω από τα 1.950 $ και θα αγωνιστεί για μια τεχνικά καθοδηγούμενη αναστροφή προς τα $1.960–$1.965 σήμερα. Αλλά χρειαζόμαστε πραγματικά η συνάντηση της FOMC να ολοκληρωθεί για να δούμε μια ουσιαστική κίνηση», δήλωσε ο Matt Simpson, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο City Index.

Η εστίαση της αγοράς θα είναι σε αυτά που λέει ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ την Τετάρτη και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ την Πέμπτη σχετικά με τις προοπτικές νομισματικής πολιτικής για τις συνεδριάσεις του Σεπτεμβρίου.

Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αύξηση των επιτοκίων, καθώς αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

Ο Simpson είπε ότι το καλύτερο στοίχημα του χρυσού για να φτάσει σε υψηλά ρεκόρ θα έρθει όταν «η Fed ανακοινώσει το τέλος του κύκλου σύσφιξης χωρίς ύφεση στον ορίζοντα».

Τα στοιχεία έδειξαν τη Δευτέρα ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι και οι δύο κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να πλησιάσουν στο τέλος των κύκλων αύξησης των επιτοκίων.

Οι επενδυτές βλέπουν τη Fed να διατηρεί τα επιτόκια στο εύρος 5,25%-5,5% μέχρι το 2024, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch της CME.

«Μια ήπια υποχώρηση θα ήταν η πιθανή τάση για ολόκληρη την εβδομάδα και ταυτόχρονα, ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ να ανακάμπτει επίσης ελαφρά», δήλωσε ο Hareesh V., επικεφαλής της έρευνας εμπορευμάτων της Geojit Financial Services.

Στην Κίνα, η κατανάλωση χρυσού αυξήθηκε κατά 16,37% σε ετήσια βάση, ενώ η παραγωγή των επιχειρήσεων χρυσού επέστρεψε στο φυσιολογικό το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,6% στα 24,52 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα ενισχύθηκε σχεδόν 1% στα 966 δολάρια και το παλλάδιο εκτινάχθηκε 1,6% στα 1.291 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →