Οι τιμές του χρυσού υποχωρούν, σταθμισμένες από την ισχύ του δολαρίου καθώς αυξάνονται οι διακυμάνσεις των επιτοκίων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στο ασιατικό εμπόριο την Πέμπτη, επηρεαζόμενες κυρίως από την ισχύ του δολαρίου και τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς οι έμποροι παρέμειναν σε άνοδο πριν από βασικές οικονομικές αναγνώσεις που είναι πιθανό να επηρεάσουν τα επιτόκια.

Το δολάριο αυξήθηκε σε υψηλό πάνω από δύο εβδομάδων, καθώς οι φόβοι για υψηλά επιτόκια στις ΗΠΑ κράτησαν τους επενδυτές σε μεγάλο βαθμό μεροληπτικούς προς το δολάριο. Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αναφοράς αυξήθηκαν επίσης αυτή την εβδομάδα.

Αυτή η τάση οδήγησε ορισμένες ροές από τον χρυσό, απομακρύνοντας το κίτρινο μέταλλο ακόμη περισσότερο από τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Το κίτρινο μέταλλο έχασε επίσης τα περισσότερα από τα κέρδη του αυτή την εβδομάδα.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,2% στα 2.332,98 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 0,4% στα 2.331,60 δολάρια η ουγγιά λίγο πριν από τη λήξη τους την 1η Ιουνίου.

Οι τιμές του χρυσού πιέστηκαν, πλησιάζουν περισσότερες ενδείξεις επιτοκίων
Το κίτρινο μέταλλο πιέστηκε από την αναμονή για περισσότερες οικονομικές αναγνώσεις των ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες, οι οποίες είναι πιθανό να επηρεάσουν τις προοπτικές για τα επιτόκια.

Μια αναθεωρημένη ανάγνωση των στοιχείων για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του πρώτου τριμήνου αναμένεται αργότερα την Πέμπτη και είναι πιθανό να δείξει κάποια ανθεκτικότητα στην οικονομία. Η ισχύς της οικονομίας δίνει επίσης στη Federal Reserve περισσότερο περιθώριο για να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πιο προσεκτικά θα παρακολουθηθούν τα δεδομένα του δείκτη τιμών PCE, που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. Η ένδειξη είναι ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed.

Οι εκτυπώσεις δεδομένων έρχονται μετά την προειδοποίηση αρκετών αξιωματούχων της Fed ότι η τράπεζα είχε μικρή εμπιστοσύνη για να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Αυτό οδήγησε επίσης τους επενδυτές να αρχίσουν να τιμολογούν τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Η προοπτική υψηλών για μεγαλύτερα επιτόκια προμηνύεται άσχημα για τον χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα, δεδομένου ότι αυξάνει το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης στο κίτρινο μέταλλο.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα έπεσαν επίσης ακολουθώντας αυτή την ιδέα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας υποχώρησαν 0,6% στα 1.040,15 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου υποχώρησαν σχεδόν 2% στα 31,767 δολάρια η ουγγιά.

Το ράλι χαλκού ψύχεται, αναμένονται περισσότερα στοιχεία για την Κίνα
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν περαιτέρω από τα πρόσφατα υψηλά ρεκόρ την Πέμπτη, καθώς η κερδοσκοπική φρενίτιδα επιβραδύνθηκε και καθώς οι έμποροι αναζητούσαν πλέον περισσότερα στοιχεία για τη ζήτηση από βασικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα χαλκού στον κόσμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού αναφοράς στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου υποχώρησαν 1,3% στα 10.346,50 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενός μήνα μειώθηκαν 1,1% στα 4,7237 δολάρια η λίβρα.

Ο δείκτης υπευθύνων αγορών από την Κίνα αναμένεται την Παρασκευή και αναμένεται να δώσει περισσότερες ενδείξεις για την επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα, κάτι που με τη σειρά του αναμένεται να βοηθήσει τους εμπόρους να μετρήσουν καλύτερα τις προοπτικές για τη ζήτηση χαλκού.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-dip-weighed-by-dollar-strength-as-rate-jitters-grow-3462344


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →