Οι τιμές του χρυσού βυθίζονται κάτω από τα 2.300 δολάρια καθώς οι αγορές προετοιμάζονται για τη γερακίσια Fed

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στο ασιατικό εμπόριο την Τετάρτη, επεκτείνοντας τις έντονες απώλειες κατά τη διάρκεια της νύχτας που οδήγησαν το κίτρινο μέταλλο να διολισθαίνει πέρα από ένα βασικό επίπεδο στήριξης καθώς οι αγορές προετοιμάζονται για δυνητικά επιθετικά μηνύματα από την Federal Reserve αργότερα μέσα στην ημέρα.

Το κίτρινο μέταλλο υποχώρησε περαιτέρω από τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν τον Απρίλιο, καθώς η μειωμένη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια, εν μέσω κάποιας αποκλιμάκωσης των παγκόσμιων γεωπολιτικών εντάσεων, το άφησε ευάλωτο σε αντίθετους ανέμους από τα επιτόκια.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,1% στα 2.285,19 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που λήγουν τον Ιούνιο υποχώρησαν 0,3% στα 2.295,25 δολάρια η ουγγιά στις 23:50 ET (03:50 GMT). Οι τιμές σποτ υποχώρησαν κάτω από το επίπεδο των 2.300 δολαρίων ανά ουγγιά που παρακολουθήθηκε προσεκτικά την Τρίτη, αφήνοντας το κίτρινο μέταλλο ανοιχτό σε περισσότερες απώλειες πριν από περισσότερες ενδείξεις για τα επιτόκια των ΗΠΑ.

Αναμενόταν συνεδρίαση της Fed, ο Πάουελ θα αποτραπεί
Η εστίαση ήταν πλέον καθαρά στην ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Fed αργότερα την Τετάρτη, όπου η κεντρική τράπεζα πρόκειται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell αναμένεται ευρέως να προσφέρει μια επιθετική προοπτική, ειδικά μετά από μια σειρά από θερμότερες από τις αναμενόμενες αναγνώσεις για τον πληθωρισμό. Μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάγνωση του δείκτη κόστους απασχόλησης, για το πρώτο τρίμηνο, προώθησε αυτήν την ιδέα την Τρίτη.

Οι ισχυρές αναγνώσεις του πληθωρισμού οδήγησαν τους επενδυτές να αποτιμούν σταθερά τις προσδοκίες για πρόωρη μείωση των επιτοκίων από τη Fed. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται τώρα να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια μόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, αν όχι καθόλου.

Τα υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προοιωνίζονται άσχημα για τον χρυσό, δεδομένου ότι αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης στο κίτρινο μέταλλο. Οι φθίνουσες προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων έσυραν τις τιμές του χρυσού προς τα κάτω από υψηλά ρεκόρ τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα υποχώρησαν επίσης την Τετάρτη, καθώς το δολάριο εκτινάχθηκε κοντά στα υψηλά έξι μηνών. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας υποχώρησαν 0,2% στα 943,95 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου υποχώρησαν 0,2% στα 26,598 δολάρια η ουγγιά.

Οι τιμές του χαλκού υποχωρούν από τα υψηλά δύο ετών μετά τον αστρικό Απρίλιο
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν από τα υψηλά δύο ετών εν μέσω πιέσεων από το ισχυρότερο δολάριο, ενώ τα αστρικά κέρδη μέχρι τον Απρίλιο οδήγησαν επίσης σε κάποια ανάληψη κερδών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου υποχώρησαν 0,8% στα 9.910,0 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα υποχώρησαν 0,3% στα 4,5285 δολάρια η λίβρα.

Και τα δύο συμβόλαια αυξήθηκαν μεταξύ 14% και 16% τον Απρίλιο λόγω των προσδοκιών για αυστηρότερες προμήθειες, εν μέσω περισσότερων κυρώσεων στη Ρωσία και περικοπών παραγωγής από μεγάλα κινεζικά διυλιστήρια.

Ωστόσο, οι φόβοι για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης - ειδικά καθώς τα επιτόκια παραμένουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα - ενδέχεται να εξαφανίσουν τον χαλκό βραχυπρόθεσμα.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-sink-below-2300-as-markets-brace-for-hawkish-fed-3409164


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →