Οι τιμές του χρυσού πλησιάζουν τα 2.400 δολάρια, καθώς τα στοιχεία ΔΤΚ έχουν στο επίκεντρο τις μειώσεις επιτοκίων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερά στο ασιατικό εμπόριο την Πέμπτη, αφού σημείωσαν ισχυρά κέρδη στη διάρκεια της νύχτας, καθώς ορισμένα ήπια στοιχεία για τον πληθωρισμό τράβηξαν το δολάριο στα χαμηλά ενός μηνός και ώθησαν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων.

Το κίτρινο μέταλλο βρισκόταν τώρα πίσω στα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν τον Μάιο, καθώς οι traders αύξησαν τα στοιχήματα ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια από τον Σεπτέμβριο. Το δολάριο υποχώρησε απότομα την Τετάρτη λόγω αυτής της ιδέας, η οποία με τη σειρά της ωφέλησε τις ευρύτερες τιμές των μετάλλων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 2.388,84 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που έληγαν τον Ιούνιο παρέμειναν στα 2.393,50 δολάρια η ουγγιά στις 23:43 ET (03:43 GMT).

Ο χρυσός εκτινάσσεται καθώς ο ΔΤΚ μειώνεται, τα στοιχήματα μείωσης επιτοκίων αυξάνονται
Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σε ανάκαμψη άνω του 1% από την Τετάρτη, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Απρίλιο από τον Μάρτιο, ενώ ο βασικός ΔΤΚ υποχώρησε επίσης από τον προηγούμενο μήνα.

Οι μετρήσεις, τις οποίες ακολούθησαν πιο ήπια από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει τους επόμενους μήνες, δίνοντας στη Fed περισσότερη εμπιστοσύνη για να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Το εργαλείο CME Fedwatch έδειξε ότι οι traders τιμολογούν με μεγαλύτερη πιθανότητα μείωσης κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, σχεδόν στο 54%.

Τα υψηλά επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης σε χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα, δεδομένου ότι δεν προσφέρουν άμεση απόδοση. Το κίτρινο μέταλλο μπορεί επίσης να επωφεληθεί από την αυξημένη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια εάν η οικονομία των ΗΠΑ κρυώσει περαιτέρω φέτος.

Ωστόσο, μια σειρά από στελέχη της Fed προειδοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα χρειαζόταν περισσότερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός υποχωρούσε. Ο πληθωρισμός παρέμεινε επίσης άνετα πάνω από τον ετήσιο στόχο του 2% της Fed.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα προχώρησαν επίσης. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας σημείωσαν άνοδο 0,5% στα 1.081,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου σημείωσαν άνοδο 0,2% στα 29,797 δολάρια η ουγγιά.

Οι τιμές του χαλκού βρίσκονται σε υψηλό 2 ετών με βάση τις ελπίδες της Κίνας
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη και παρέμειναν στα υψηλότερα επίπεδα άνω των δύο ετών εν μέσω επίμονης αισιοδοξίας για περισσότερα δημοσιονομικά κίνητρα στην Κίνα, καθώς και αυξημένης στήριξης για την αγορά ακινήτων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου αυξήθηκαν 1% στα 10.375,0 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα αυξήθηκαν 1,4% στα 4,9915 δολάρια η λίβρα. Και τα δύο συμβόλαια ήταν κοντά στα υψηλά που παρατηρήθηκαν τον Απρίλιο του 2022.

Το Πεκίνο είπε ότι θα ξεκινήσει μια μαζική έκδοση ομολόγων ύψους 1 τρισεκατομμυρίου γιουάν (138 δισεκατομμύρια δολάρια) αυτή την εβδομάδα, ενώ αρκετές μεγάλες πόλεις χαλάρωσαν επίσης τους περιορισμούς στην αγορά κατοικιών για να στηρίξουν την αγορά ακινήτων.

Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις της Κίνας, που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, αναμένονται τώρα για περισσότερα στοιχεία σχετικά με τον μεγαλύτερο εισαγωγέα χαλκού στον κόσμο.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-near-2400-as-cpi-data-puts-rate-cuts-in-focus-3443243


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →