Ο χρυσός υποχώρησε την Παρασκευή, έχοντας σημειώσει άνοδο στις προηγούμενες πέντε συνεδριάσεις

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε την Παρασκευή, έχοντας σημειώσει άνοδο στις προηγούμενες πέντε συνεδριάσεις, καθώς οι αυξανόμενες προσδοκίες για παύση των αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ έθεσαν τον χρυσό στην πορεία για το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος από τον Απρίλιο.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,2% στα 1.956 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:05 π.μ., αλλά έχει κερδίσει περίπου 1,7% μέχρι στιγμής αυτήν την εβδομάδα και νωρίτερα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιουνίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,2% στα 1.961 δολάρια.

Ο Peter Fertig, αναλυτής της Quantitative Commodity Research, σημείωσε ότι ορισμένα από τα μέλη της Fed είχαν πει ότι μια περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο ήταν μια ισχυρή πιθανότητα.

«Ως εκ τούτου, από την πλευρά των επιτοκίων, υπάρχει ακόμη κάποιος αντίθετος άνεμος για το πολύτιμο μέταλλο», είπε.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αναφοράς αυξήθηκαν από το χαμηλό χτύπημα δύο εβδομάδων την Πέμπτη, καθιστώντας τον μη αποδοτικό χρυσό λιγότερο ελκυστικό για τους επενδυτές.

Ο διοικητής της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν είναι έτοιμος με ξεκάθαρο λόγο για τον πληθωρισμό και ότι ευνοεί περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων φέτος - ένα συναίσθημα που αντικατοπτρίζεται στα πρακτικά της FOMC του Ιουνίου.

Οι αγορές, ωστόσο, αναμένουν μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 bps στη συνεδρίαση της Fed στις 25-26 Ιουλίου για φέτος, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch της CME.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης χρυσού που δεν αποδίδει.

Η προοπτική επιβράδυνσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ οδήγησε το δολάριο σε χαμηλό 15 μηνών.

Η άνοδος του χρυσού για την εβδομάδα ήταν μικρότερη από την ευρεία πτώση του δολαρίου, γεγονός που υπογράμμισε τον κίνδυνο υποχώρησης εάν η βραχυπρόθεσμη κάλυψη ανεβάσει το αμερικανικό νόμισμα, δήλωσε σε σημείωμα ο επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της Saxo Bank, Όλε Χάνσεν.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,1% στα 24,83 δολάρια ανά ουγκιά, αλλά ήταν έτοιμο για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τα μέσα Μαρτίου. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,1% στα 974 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 2,5% στα 1.263 δολάρια, αλλά και τα δύο μέταλλα ήταν έτοιμα για δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση



← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →