Ο χρυσός υποχωρεί την Τετάρτη το πρωί από το χθεσινό υψηλό των πέντε μηνών.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί την Τετάρτη το πρωί από το χθεσινό υψηλό των πέντε μηνών. Αυτό οφείλεται στην κυκλοφορία καλύτερων από το αναμενόμενο οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ και την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 0,32% στα 1.898,95 $, υποχωρώντας κάτω από το 1,900 δολάρια. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα σε σχέση με το χρυσό, αυξήθηκε την Τετάρτη και η 10ετής απόδοση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αυξήθηκε σε υψηλότερο από μία εβδομάδα.

Στις ΗΠΑ, τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν την Τρίτη ανέφεραν ότι το Ινστιτούτο Διαχειριστών Προμηθειών Βιομηχανίας Προμηθειών Παραγγελιών αυξήθηκε σε 61,2 τον Μάιο. Ωστόσο, οι επενδυτές ανησυχούν για τις ελλείψεις πρώτων υλών και τους περιορισμούς εργασίας.

Η όρεξη κινδύνου των επενδυτών αυξήθηκε καθώς τα ισχυρά οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ έδειξαν οικονομική ανάκαμψη και υψηλότερο πληθωρισμό.

Ο κυβερνήτης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Lael Brainard επανέλαβε επίσης την Τρίτη ότι η Fed δεν είναι έτοιμη να παρεκκλίνει από την τρέχουσα νομισματική πολιτική της. "Το να παραμείνουμε σταθεροί στην προσέγγισή μας βάσει των αποτελεσμάτων κατά τη μεταβατική αύξηση του ανοίγματος θα συμβάλει στην εξασφάλιση της οικονομικής δυναμικής που θα χρειαστεί, καθώς οι τρέχουσες μετατοπίσεις δεν περιορίζονται από την πρόωρη σύσφιξη των οικονομικών συνθηκών", είπε.

Σε ολόκληρο τον Ατλαντικό, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Ευρωζώνης σημείωσε άνοδο 2% σε ετήσια βάση τον Μάιο, ξεπερνώντας τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για πρώτη φορά σε διάστημα δύο ετών. Αυτό οδήγησε σε ανησυχίες σχετικά με το κατά πόσον η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική της πολιτική στην απόφαση της πολιτικής που πρόκειται να παραδοθεί την επόμενη εβδομάδα.

Στην Ασία, η Αυστραλία ανέφερε ένα καλύτερο από το αναμενόμενο ΑΕΠ καθώς τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ίδια ημέρα ανέφεραν ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε κατά 1,8% από τρίμηνο σε τρίμηνο και 1,1% από έτος σε έτος το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι επενδυτές περιμένουν τώρα περαιτέρω οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των μισθωτών μη αγροτικών εκμεταλλεύσεων και του ποσοστού ανεργίας τον Μάιο, που αναμένεται την Παρασκευή.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, τόσο το παλλάδιο όσο και το ασήμι μειώθηκαν κατά 0,1%, ενώ η πλατίνα ήταν σταθερή στα 1,191,51 $.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →