Ο χρυσός συνεχίζει το ράλι του τη Πέμπτη, ξεπερνώντας τα υψηλότερα επίπεδα πέντε μηνών

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός συνεχίζει το ράλι του τη Πέμπτη, ξεπερνώντας τα υψηλότερα επίπεδα πέντε μηνών παρότι το δολάριο ενισχύθηκε. Ο υψηλός πληθωρισμός στις ΗΠΑ που έφτασε το 6,2% τον Οκτώβριο οδήγησε το κίτρινο μέταλλο σε νέα ύψηλα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημειώνουν άνοδο 0,69% στα 1.863 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ανέβηκε την Πέμπτη.

Τα στοιχεία των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε 6,2% σε ετήσια βάση και 0,9% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, ενώ ο βασικός ΔΤΚ αυξήθηκε 4,6% σε ετήσια βάση και 0,6% μηνιαίως επί μήνα.

Τα στοιχεία της Τρίτης έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,6% σε μηνιαία βάση και 8,6% σε ετήσια βάση. Ο βασικός PPI αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να παραμείνει υψηλός μέχρι το 2022, καθώς τα σημεία συμφόρησης εξακολουθούν να υφίστανται στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, δήλωσε την Τετάρτη ότι αναμένει ότι ο υψηλός πληθωρισμός θα μετριαστεί μόλις υποχωρήσει ο COVID-19 και είπε ότι θα ήταν «πολύ πρόωρο» να αυξηθούν τα επιτόκια και να επιταχυνθεί η μείωση του ενεργητικού της Fed.

Η νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ εν μέσω του COVID-19, που σκοπεύει να οδηγήσει στην οικονομική ανάπτυξη, έχει φέρει τον χρυσό σε νέα υψηλά τα τελευταία δύο χρόνια. Τα χαμηλά επιτόκια έδωσαν επίσης ώθηση στον χρυσό.

Στο μέτωπο των αγορών εργασίας των ΗΠΑ, ο αριθμός των αρχικών αιτήσεων ανεργίας μειώθηκε στις 267.000 την περασμένη εβδομάδα, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου 2022. 

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει μεγάλη άνοδο 2,23% σπάζοντας το φράγμα των 25 δολαρίων, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 1,87% και το παλλάδιο ανεβαίνει 1,83%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →