Ο χρυσός συνεχίζει τη κατηφόρα τη Πέμπτη, έτοιμος να υποχωρήσει για ένα τρίτο συνεχόμενο μήνα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός συνεχίζει τη κατηφόρα τη Πέμπτη, έτοιμος να υποχωρήσει για ένα τρίτο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τις προοπτικές του χρυσού με τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες να υιοθετούν επιθετικά μέσα για να μειώσουν τις τιμές που κινούνται στα ύψη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημείωσαν πτώση 0,55% στα 1.808 $ στις 18:46 μ.μ.. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε το πρωί της Πέμπτης. Το δολάριο κυμάνθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο δεκαετιών. Η ενίσχυση του δολαρίου έχει μειώσει τη ζήτηση χρυσού που δεν αποδίδει τόκους.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός μπορεί να είναι μακροχρόνιος και ότι είναι σημαντικό να μειωθεί ο πληθωρισμός παρά τον οικονομικό πόνο κατά τη διάρκεια του ετήσιου φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην Πορτογαλία.

Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Fed Bank of Cleveland, Loretta Mester, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι θα πρέπει να δράσουν σθεναρά για να περιορίσουν τις πιέσεις στις τιμές.

Προσβλέποντας στο μέλλον, η προκατάληψη θα γίνει ολοένα και πιο πτωτική καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων συνεχίζουν να έρχονται και μειώνουν τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, δήλωσε στο Reuters ο στρατηγός νομισμάτων του DailyFX, Ilya Spivak, προσθέτοντας ότι τα 1.780-1.790 δολάρια είναι ένα κρίσιμο επίπεδο στήριξης.

Στην Ασία-Ειρηνικό, τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ημέρα έδειξαν ότι ο δείκτης υπευθύνων αγορών της Κίνας (PMI) αυξήθηκε στο 50,2 τον Ιούνιο από 49,6 τον Μάιο, την πρώτη επέκταση από τον Φεβρουάριο, υποδεικνύοντας ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα της χώρας επεκτείνεται.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 1,57% στα 20,45 $. Η πλατίνα σημειώνει πτώση 1,75% παλεύοντας να διατηρηθεί πάνω από τα 900 δολάρια ενώ το παλλάδιο βυθίζεται κατά 4,07% κάτω από τα 2000 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →