Ο χρυσός σημείωσε άνοδο την Τετάρτη καθώς τα ισχυρά κινεζικά οικονομικά στοιχεία μείωσαν το δολάριο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο την Τετάρτη καθώς τα ισχυρά κινεζικά οικονομικά στοιχεία μείωσαν το δολάριο και οδήγησαν ορισμένα στοιχήματα για καλύτερη φυσική ζήτηση από τον κορυφαίο καταναλωτή χρυσού, αλλά ο κίνδυνος αύξησης των επιτοκίων περιόρισε τα κέρδη.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.835,12 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08:19 π.μ, μετά το χαμηλό δύο μηνών κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,4% στα 1.843,12 δολάρια.

Μετά την άνοδο σχεδόν 3% τον Φεβρουάριο, ο δείκτης του δολαρίου μειώθηκε κατά 0,6% χαμηλότερα, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για τους ξένους αγοραστές.

«Η αγορά είναι προσεκτικά αισιόδοξη για μια κινεζική οικονομική ανάκαμψη μετά από τα ισχυρά στοιχεία που έφεραν το ράλι του δολαρίου σε αντιστροφή», δήλωσε ο ανεξάρτητος αναλυτής Ross Norman, προσθέτοντας ότι με τη σειρά του, αυτό ενίσχυσε τον χρυσό και τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε πάνω από μια δεκαετία τον Φεβρουάριο. Η φυσική ζήτηση χρυσού στον βασικό κόμβο έχει ήδη αυξηθεί φέτος καθώς οι περιορισμοί για τον COVID-19 είχαν χαλαρώσει.

«Ο χρυσός ήταν ξεκάθαρα υπερπουλημένος και βλέπουμε καλό κυνήγι ευκαιρίας στα χαμηλά, έχοντας βρει τεχνική υποστήριξη στο επίπεδο των 1.808 δολαρίων... η αγορά φαίνεται έτοιμη να σταθεροποιηθεί, αλλά με προσοχή, με τα δεδομένα που συνδέονται με τον πληθωρισμό, να είναι η σταθερή κινητήρια δύναμη», πρόσθεσε ο Norman.

Αν και παραδοσιακά θεωρείται αντιστάθμιση του πληθωρισμού, τα υψηλότερα επιτόκια για να περιορίσουν τις τιμές καταναλωτή μειώνουν την όρεξη για χρυσό καθώς δεν πληρώνει τόκους.

Ο χρυσός κατέγραψε τον χειρότερο μήνα του από τον Ιούνιο του 2021 τον Φεβρουάριο μετά από μια καταιγίδα από τα στοιχεία των Η.Π.Α που υποδεικνύουν μια ανθεκτική οικονομία και μια σφιχτή αγορά εργασίας, οι φόβοι ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα επιφέρει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Οι έμποροι αναμένουν ότι το επιτόκιο-στόχος της Fed θα κορυφωθεί στο 5,415% τον Σεπτέμβριο, από το τρέχον εύρος 4,50%-4,75%.

Μεταξύ των άλλων πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,4% στα 21 δολάρια ανά ουγκιά και το παλλάδιο αναρριχήθηκε 0,7% στα 1.428 δολάρια. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,5% στα 957 δολάρια, αφού νωρίτερα κλιμακώθηκε σε υψηλό άνω των δύο εβδομάδων στα 966,46 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση



← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →