Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται αρνητικά σήμερα το πρωί.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται αρνητικά σήμερα το πρωί. Τα πολύ σημαντικά δεδομένα ΔΤΚ των ΗΠΑ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα κλειδί αργότερα στη συνεδρίαση. Στα υπόλοιπα εμπορευμάτα, ο χαλκός μειώνεται σχεδόν κατά μισό τοις εκατό και το WTI συνεχίζει να αυξάνεται καθώς οι επενδυτές φοβούνται τις επιπτώσεις του τυφώνα Nicholas.

Το συναίσθημα κινδύνου ήταν ανάμεικτο. Τα Nikkei 225 (0,79%) και ASX (0,16%) προωθήθηκαν υψηλότερα, αλλά το Shanghai Composite υποχώρησε -1,38%. 


Στις αγορές συναλλάγματος, η μεγαλύτερη κίνηση ήταν το AUD/USD (-0,50%) που αντέδρασε στα σχόλια του Lowe της RBA και ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύτηκε σταθερά (0,04%). Στον χώρο κρυπτογράφησης, το BTC/USD συνεχίζει να σταθεροποιείται στα περίπου $ 45k.

Κοιτάζοντας τις κύριες ειδήσεις από τη μια μέρα στην άλλη, ο κυβερνήτης της RBA Lowe λέει πιθανό να σταματήσει την αγορά ομολόγων QE το 2022. Σημείωσε επίσης, ότι το ξέσπασμα του Delta καθυστέρησε και δεν εκτροχίασε την οικονομική ανάκαμψη. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Lowe είπε ότι είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τις τιμές της αγοράς στις αυξήσεις για το 2022 και το 2023.

Ο Nicholas αναβαθμίστηκε σε Τυφώνα (Κόλπος των ΗΠΑ) και αναμένεται να φτάσει στη στεριά του Τέξας το βράδυ της Δευτέρας.

Ιαπωνία Τελική βιομηχανική παραγωγή Ιουλίου -1,5% έναντι -1,5% m/m prelim.

Η Αγγλία ανέργων απαιτεί αλλαγή Αυγούστου -58,6 χιλ. Έναντι -71,7 χιλ. αναμενόταν.

Αυστραλιανός δείκτης τιμών κατοικίας Q2 +6,7% q/q και +16,8% ετησίως.

Αυστραλία Επιχειρηματική εμπιστοσύνη -5 (προηγούμενη -8) και όροι 14 (προηγούμενοι 11).

Αυστραλιανό εβδομαδιαίο καταναλωτικό συναίσθημα 103.1 (προηγούμενη εβδομάδα 100.0).

Τιμές κατοικιών στη Νέα Ζηλανδία τον Αύγουστο +27,5% ετησίως και +2,5% m/m.

Η Νορβηγίδα πρωθυπουργός, Έρνα Σόλμπεργκ, κάλεσε τον αρχηγό του αντιπολιτευτικού κόμματος, Γιόνας Γκαρ, να παραδεχτεί την εκλογική ήττα.

Αναμένοντας τα υπόλοιπα σημεία της συνεδρίασης, ο ΔΤΚ των ΗΠΑ, οι πωλήσεις του καναδικού κλάδου παραγωγής και σχόλια από τον McCaul της ΕΚΤ, ο Γερμανός Πρόεδρος της Buba Weidmann και ο Γερμανός Mauderer.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →