Ο χρυσός ανέκτησε τη θέση του τη Δευτέρα μετά από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών, καθώς το δολάριο υποχώρησε

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανέκτησε τη θέση του τη Δευτέρα μετά από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών, καθώς το δολάριο υποχώρησε και οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ που θα μπορούσε να πυροδοτήσει ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 2.014 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:37 π.μ, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Μαΐου την Παρασκευή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν ως επί το πλείστον αμετάβλητα στα 2.019 δολάρια.

«Ο χρυσός εξακολουθεί να υποστηρίζεται πάνω από τα 2.000 δολάρια από το επίμονο άγχος για τις συνεχιζόμενες συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ καθώς και τις ελπίδες ότι η Fed έχει ολοκληρώσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της», δήλωσε ο Han Tan, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity.

Το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών τον Μάιο λόγω των ανησυχιών ότι τα πολιτικά παζάρια για την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα μπορούσαν να προκαλέσουν ύφεση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι αναμένει να συναντηθεί με ηγέτες του Κογκρέσου την Τρίτη για συνομιλίες σχετικά με ένα σχέδιο αύξησης του ορίου χρέους της χώρας και αποφυγής μιας καταστροφικής χρεοκοπίας.

«Παρόλα αυτά, ο χρυσός κινδυνεύει να συρθεί προσωρινά κάτω των 2.000 δολαρίων σε ένα μεγάλο κύμα κινδύνου που προέρχεται από μια συμφωνία για την άρση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Exinity's Tan.

Πρόσθεσε ότι ο χρυσός μπορεί επίσης να αναγκαστεί να απωλέσει περισσότερα από τα πρόσφατα κέρδη του, εάν τα στοιχεία της Fed σηματοδοτήσουν νέα αύξηση των επιτοκίων.

Ενώ ο χρυσός τείνει να κερδίζει κατά τη διάρκεια γεγονότων αβεβαιότητας, τα υψηλότερα επιτόκια μειώνουν την ελκυστικότητά του.

Πλήθος αξιωματούχων της Fed, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Jerome Powell, πρόκειται να μιλήσουν αυτή την εβδομάδα. Οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητα 78,8% να διατηρήσει η Fed τα επιτόκια στο τρέχον επίπεδο τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Το μέλος της Fed Μισέλ Μπάουμαν δήλωσε την Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα πιθανότατα θα χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια εάν ο πληθωρισμός παραμείνει υψηλός.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,5% στα 24,02 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,3% στα 1.063 δολάρια και το παλλάδιο ανέβηκε 1,4% στα 1.530 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →