Ο χρυσός (+0,70%) στα 1789,40 $ και το ασήμι (-0,20%) στα 27,30 $ κινούνται αντίθετα σήμερα το πρωί.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός (+0,70%) στα 1789,40 $ και το ασήμι (-0,20%) στα 27,30 $ κινούνται αντίθετα σήμερα το πρωί. Αυτό μοιάζει με ένα ράλι ανακούφισης στο χρυσό μετά από μια σκληρή συνεδρία την Τετάρτη. Το ασήμι, από την άλλη πλευρά, διατηρήθηκε καλύτερα από το κίτρινο μέταλλο και συνεχίζει να διαπραγματεύεται πάνω από το επίπεδο των $ 27 / oz.

 

Στην περιοχή της Ασίας, οι κινεζικές συναλλαγές επέστρεψαν στην αγορά μετά από μια εβδομάδα διακοπών για το νέο σεληνιακό έτος. Ο Shanghai Composite διαπραγματεύθηκε 0,55% υψηλότερα, ενώ ο Nikkei 225 έπεσε 0,19% και ο ASX κατάφερε να κλείσει λίγο πάνω.

 

Οι αγορές συναλλάγματος ήταν αρκετά ήσυχες καθώς ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύθηκε σχεδόν σταθερός και οι συναλλαγές AUD / NZD αυξήθηκαν 0,18% κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στα βασικά μετάλλα, ο χαλκός κινήθηκε 2,34% υψηλότερα και ορισμένοι αναλυτές αναφέρουν την κινεζική ζήτηση ως μοχλό αυτής της ανόδου.

 

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της FOMC χθες το βράδυ δήλωσαν ότι δεν πέτυχαν τους στόχους για τον πληθωρισμό ή την απασχόληση. Η καθοδήγηση για αγορές περιουσιακών στοιχείων παραμένει η ίδια και η λειτουργία θα συνεχιστεί με τον τρέχοντα ρυθμό της έως ότου η κεντρική τράπεζα πλησιάσει πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων της.

 

Στην Ιταλία, ο Mario Draghi κέρδισε τη ψήφο εμπιστοσύνης στη Γερουσία. Η Γερουσία ψήφισε 262-40 με δύο αποχές για την υποστήριξη στη κυβέρνηση του Ντράγκι.

 

Το Bloomberg ανέφερε ότι η Thyssenkrupp ολοκλήρωσε τις συνομιλίες με την Liberty Steel Group σχετικά με την ενδεχόμενη πώληση του τμήματος χάλυβα και θα προσπαθήσει να καταστήσει την επιχείρηση αυτόνομη. Ο CFO της Thyssenkrupp δήλωσε ότι υπήρχαν σημαντικές διαφορές ως προς την εταιρική αξία.

 

Το WTI και Brent κινήθηκαν ακόμα ψηλότερα, αφού αναφέρθηκε ότι έως και 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα έχουν αποσυνδεθεί λόγω των καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ.

 

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της μέρας περιλαμβάνονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων της ΕΚΤ, η απόφαση του τουρκικού επιτοκίου, οι άδειες οικοδόμησης των ΗΠΑ, οι αρχικές αξιώσεις ανεργίας των ΗΠΑ, οι εβδομαδιαίες DoE και τα σχόλια από την Schnabel της ECB, ο Brainard της Fed, οι Saunders της BoE και η German Buba Wuermeling.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →