ΝΕΑ 04/01/2021

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Είναι η πρώτη εβδομάδα διαπραγμάτευσης του 2021 και ο χρυσός (+1,34%) και το ασήμι (+2,95%) ξεκινούν τη χρονιά δυνατά. Το συναίσθημα κατα τη διαρκεια της νύχτας έχει αναμιχθεί καθώς ο Nikkei 225 μειώθηκε 0,68% μετά από προτάσεις και αναφορές ότι η Ιαπωνία μπορεί να κινηθεί σε κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω της αύξησης των μολύνσεων COVID-19. Ωστόσο, ο ASX της Αυστραλίας αυξήθηκε 1,47% και η Shanghai Composite της Κίνας σημείωσε άνοδο 0,86%.

 

Όσον αφορά τις σημαντικές ειδήσεις, μάθαμε ότι μια ομάδα γερουσιαστών με επικεφαλής τον Ρεπουμπλικανικό Τεντ Κρουζ πιέζει για καθυστέρηση και μια 10ήμερη έρευνα για κατηγορίες για αδικήματα που σχετίζονται με τις εκλογές.

 

Η αγορά έλαβε επίσης την ανάγνωση του Δεκεμβρίου για τον δείκτη PMI παραγωγής της Κίνας. Η ανάγνωση έχασε ελαφρώς τις προσδοκίες των 54,8 και προσγειώθηκε στο 53,0, αλλά παρά ταυτά ήταν ο 8ος συνεχόμενος μήνας επέκτασης. Ο δείκτης παραγωγής PMI της Αυστραλίας για τον Δεκέμβριο έχασε επίσης λίγο από την πρόβλεψη των 56 για να ανακοινωθεί στα 55,7.

 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ίσως χρειαστεί να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι ενδέχεται να χρειαστούν αυστηρότεροι περιορισμοί για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων περιπτώσεων κοροναϊού. Αυτό έρχεται την ίδια στιγμή που το εμβόλιο Oxford / AstraZeneca κυκλοφορεί στους πιο ευάλωτους ανθρώπους της χώρας.

 

 

Τέλος, η μετεωρική άνοδος του Bitcoin συνεχίστηκε το σαββατοκύριακο. Το bitcoin έφτασε στα 34.810$, ένα νέο υψηλό όλων των εποχών. Το ETH / USD ακολούθησε επίσης, με το αντίστοιχο άλμα 62% τις τελευταίες 3 ημέρες.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευσηΝεότερη δημοσίευση →