Χρυσός Νέα 11/01/21

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Το USD συνέχισε να ενισχύεται κατά τη διάρκεια της νύχτας και αυτό άσκησε πίεση στον χρυσό οδηγώντας το κίτρινο μέταλλο 0,15% στο κόκκινο. Το ασήμι σημείωσε χειρότερη απόδοση πέφτοντας 1,90% χαμηλότερα. Το συναίσθημα στους δείκτες ήταν αδύναμο, με το Nikkei 225 κλειστό λόγω δημόσιας αργίας και το ASX (-0,90%) και το Shanghai Composite (-1,08%) να κλείνουν χαμηλότερα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα καταργήσουν όλους τους περιορισμούς στις αλληλεπιδράσεις με τους ομολόγους τους στην Ταϊβάν. Αυτή η κίνηση αναμένεται να αυξήσει τις εντάσεις με την Κίνα. Επιπλέον, ο αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας είπε ότι οι ΗΠΑ αναζητούν επιλογές για να απαντήσουν στην Κίνα σχετικά με τον ιό και ζητήματα που σχετίζονται με το Χονγκ Κονγκ.

Δεν ήταν ένα σαββατοκύριακο τεράστιων ειδήσεων για την αγορά. Για άλλη μια φορά η πολιτική κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα, καθώς η Nancy Pelosi δήλωσε ότι η Γερουσία των ΗΠΑ προσπαθεί να ξεκινήσει διαδικασία κατηγορίας εναντίον του απερχόμενου Προέδρου Donald Trump αυτή την εβδομάδα. Αναμένεται να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου, αλλά φαίνεται ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν μπορούν να περιμένουν ούτε τις εννέα ημέρες έως ότου φύγει ο αμφιλεγόμενος Πρόεδρος.

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία, οι λιανικές πωλήσεις της Αυστραλίας (MoM) για το Νοέμβριο βελτιώθηκαν στο 7,1% έναντι των προσδοκιών των αναλυτών στο 7,0% και η προηγούμενη ανάγνωση 1,4%. Η αγορά έλαβε επίσης τα τελευταία κινεζικά στοιχεία CPI με τον ετήσιο αριθμό να φτάνει στο 0,2% (exp 0,1%) υψηλότερο από την προηγούμενη ένδειξη -0,5%.

Το Bitcoin είχε μια άγρια κίνηση καθώς το ψηφιακό νόμισμα διαπραγματεύεται στα 33.842. Αυτό αντιπροσωπεύει μια πτώση 19% από το υψηλό των 41.986 που κατέκτησε πριν από τέσσερις συνεδρίες.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της ημέρας, τα σχόλια από τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Lagard, Tenreyro της BoE, Bostic της Fed και Kaplan της Fed.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →